ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

«Εκρηξη» της ΓΕΝΟΠ για τη μείωση της προνομιακής έκπτωσης στους εργαζόμενους της ΔΕΗ




«Εκρηξη» της ΓΕΝΟΠ για τη μείωση της προνομιακής έκπτωσης στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

https://www.iefimerida.gr
    Εντονα αντέδρασε η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού της ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) στην εξαγγελία της κυβέρνησης και του ΥΠΕΝ να μειώσει την προνομιακή έκπτωση στα τιμολόγια που έχουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.
    Η κυβερνητική απόφαση για τους εργαζομένους της ΔΕΗ αφορά την προνομιακή έκπτωση ύψους -κατά μέσο όρο- 75% που έχει στα τιμολόγια του ρεύματος το προσωπικό της ΔΕΗ, η οποία είχε εγκριθεί με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) του 1990-91.
    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι εκπτώσεις αυτές για το προσωπικό της ΔΕΗ δεν αφορούν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίου) αλλά και τις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις (ΥΚΩ, ΕΡΤ, χρεώσεις Δήμου κ.λπ).

    Στο συνολικό σχέδιο του ΥΠΕΝ για τη σωτηρία της επιχείρησης είναι να καταργηθεί πλήρως η έκπτωση των εργαζομένων της ΔΕΗ στο μη ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων και να περιορίσει στο 30% (από 75%) την έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα.
ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Ούτε η χούντα δεν κατάργησε μεμονωμένα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εν ισχύ
    Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ επισημαίνει ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση προχωρά με βήματα που “λοξοκοιτάνε” προς τον κοινωνικό αυτοματισμό. Η απόφασή της (του αρμόδιου υπουργείου εν προκειμένω) να καταργήσει την έκπτωση που δικαιούνται (μέσω ΕΣΣΕ) οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στον Όμιλο ΔΕΗ είναι πρωτοφανής. Ακόμα και η χούντα δεν κατάργησε μεμονωμένα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εν ισχύ!».
    Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ τονίζει στη συνέχεια ότι «με την κίνησή του ο κ. Χατζηδάκης αποδεικνύεται ασυνεπής για όσα δημοσίως δεσμεύτηκε (“διάλογος και όχι αιφνιδιασμοί”) πριν από έναν μήνα, μετά τη συνάντησή του με τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Περιμέναμε και ελπίζαμε πως για μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να είχε προηγηθεί συνάντηση τόσο με τον κύριο υπουργό – άλλωστε εκκρεμεί, μετά την πρώτη, μια νέα συνάντηση μαζί του- όσο και με το νέο πρόεδρο της εταιρίας» προσθέτουν ακολούθως.
Συνιστά ευθεία μείωση μισθού λέει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
    Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αμέσως μετά αναφέρουν: «Θα θέλαμε πάντως να υπενθυμίσουμε στον κύριο υπουργό ότι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ έχουν υποστεί μειώσεις –λόγω των μνημονιακών “ρυθμίσεων” – που αθροιστικά ξεπερνούν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ (από το 2010 έως σήμερα), σε ποσοστό δηλαδή που φθάνει στο 55%!».
    Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ σημειώνει επίσης ότι «η συγκεκριμένη “παροχή σε είδος” είναι προϊόν διαβούλευσης, αποτελεί διάταξη ΕΣΣΕ του 1991 και φορολογείται στην ανώτερη κλίμακα. Συνεπώς η κατάργησή της συνιστά ευθεία μείωση μισθού! Όσο για τα δήθεν “προνόμια” των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ (στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση ), το μεγαλύτερο προνόμιο των εργαζομένων είναι τα εκατοντάδες εργατικά δυστυχήματα. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πιστεύει ότι η κίνηση της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι επικίνδυνη καθώς ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, «στοχοποιεί» εργαζομένους και είναι κραυγαλέος λαϊκισμός!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 

ΠΗΓΗ : " https://roykoymoykoy.blogspot.com    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου