ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση Συνδέσμου Αποστρ.Σωμ.Ασφαλ.Ν.Αργολίδας για τις απόψεις της Π.Ο.Α.Σ.Α. σχετικά με το Σχέδιο Νόμου του Ασφαλιστικού σε συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας σας ενημερώνει για τις απόψεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.


Οι απόψεις της Π.Ο.Α.Σ.Α. για το Σχέδιο Νόμου του Ασφαλιστικού σε συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ



Η Ομοσπονδία μας μετέχοντας στη διαβούλευση για το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο  κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες κοινοποίησε σε όλα τα κόμματα της Βουλής , στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στη Γραμματεία του κ. Πρωθυπουργού. Παράλληλα ζήτησε να παραστεί ενώπιον της Βουλής και συγκεκριμένα στην αρμόδια επιτροπή που ασχολείται με τη σύνταξη του νομοσχεδίου προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της.
Στο αίτημα της Ομοσπονδίας ανταποκρίθηκε το ΚΙΝΑΛ και κάλεσε  σήμερα 11/02/2020 και ώρα 11.00 στην αίθουσα της Γερουσίας , την Ομοσπονδία μας προκειμένου να καταθέσει και επίσημα τις προτάσεις της για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Η Ομοσπονδία μας ανταποκρίθηκε και συμμετείχε στην εν λόγω συζήτηση με τον Πρόεδρο ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο   και τον Νομικό της Σύμβούλο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα .

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. είπε τα εξής :

Είμαστε αντίθετοι στον νέο Ασφαλιστικό Νόμο , διότι :

1.    Διατηρεί εν ισχύει τις κυριότερες και επαχθείς διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου

2.    Δεν καταργεί την προσωπική διαφορά .

3.    Απαξιοί τα 35/35  για πλήρη σύνταξη και εισάγει νέα κλίμακα για πλήρη σύνταξη τα 40 χρόνια .

4.    Υπολογίζει την ανταποδοτική σύνταξη με βάση το 12μηνο και όχι το 14μηνο για το οποίο οι παλαιοί συνταξιούχοι έχουν πληρώσει εισφορές .

5.    Υπολογίζει την σύνταξη στο σύνολό του εργασιακού βίου και όχι στην καλύτερη 5ετία ενός εκάστου των αποστράτων .

6.    Όπως γνωρίζετε οι συνάδελφοι αποχωρούν από την ενεργό υπηρεσία χωρίς την θέλησή τους , με απόφαση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων χωρίς να υπολογίζεται ότι δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης , και του τιμωρεί όταν αυτοί εργασθούν με την αφαίρεση του 30% της συντάξεώς τους.  

7.    Οι περισσότεροι απόστρατοι προέρχονται από αστικές και ημιαστικές οικογένειες και τους αφαιρεί την δυνατότητα να συντηρήσουν και να εκμεταλλευτούν την μικρή περιουσία που τους έχουν αφήσει οι γονείς τους , καθόσον προβλέπει ότι και ένα (1) ευρώ να έχουν αγροτικό εισόδημα θα τους αφαιρείται το 30% της σύνταξής τους .

8.    Δεν περιλαμβάνει ρητή δέσμευση για την 13η σύνταξη.

9.    Δεν εγγυάται τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης καθώς επίσης και την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου