ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ " ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ " Η 25 Μαρτίου ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ και ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ (Γεγονότα στον ΕΒΡΟ )


Σας θυμίζουμε ότι θα πρέπει να βάλουμε την Σημαία μας στα μπαλκόνια. 

25η Μαρτίου 

α) Θρησκευτική Εορτή. Εορτάζουμε την επέτειο αναγγελίας της Γέννησης του Ιησού Χριστού. Μία από τις Μεγαλύτερες Εορτές της Χριστιανοσύνης .

β)  Εθνική Επέτειος. Για να ζούμε εμείς σήμερα Ελεύθεροι στην πατρίδα μας οι πρόγονοί μας το 1821 άρχισαν την Επανάσταση κατά του Τουρκικού Ζυγού. 


Για τους λόγους αυτούς είναι διπλή εορτή 
Θρησκευτική και Εθνική.

Σήμερα με τα γεγονότα :

Της Επιδημίας του " Κορονοϊού   και τα Γεγονότα  στον ΄Εβρο όπου συνεχίζονται  πρέπει να επικαλεστούμε την  βοήθεια " ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ να βάλει το χέρι της ώστε σύντομα να απαλλαγούμε. 

















Αρνούνται να αποδεχθούν οι Τούρκοι την ήττα στον Έβρο και εξωθούν με κάθε τρόπο τους μετανάστες σε επεισόδιο με τις ελληνικές δυνάμεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου ελάχιστα μέτρα από το φράχτη και με βροχή από χημικά οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες εξάντλησαν αργά χθες το απόγευμα κάθε προσπάθεια να παρασύρουν τις ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις σε δημιουργία επεισοδίου.
 
Χωρίς πλέον να τηρούν ούτε τα προσχήματα οι πιστές στον Ερντογάν Jadarma και Polis Oze l Harekat αναζητούν καθημερινά όχι απλά την ένταση αλλά επιχειρούν είτε να εξαναγκάσουν ομάδες μεταναστών να «σπάσουν» την ελληνική άμυνα είτε να προκαλέσουν με στόχο να καταγραφούν σκηνές βίας. Και να αποδώσουν στην Αθήνα την ευθύνη.

Από τις 28 Φεβρουαρίου όταν τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Ερντογάν για αποσταθεροποίηση Έβρου και νησιών με μοχλό πίεσης τους εξαθλιωμένους μετανάστες, οι γείτονες ψάχνουν τρόπους για να προκαλέσουν ρήγματα στο ελληνικό «τείχος» αλλά και να προκαλέσουν ακόμα και επεισόδιο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή υποκινούμενων Αφγανών, Ιρανών και Αφρικανών μεταναστών. Έπειτα από την αποτυχία να αιφνιδιάσουν, όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές φρουρών του Στρατού Ξηράς και της ΕΛ.ΑΣ., ελπίζοντας και στο λάθος από την ελληνική πλευρά.
Η εικόνα όμως ανώτατου αξιωματικού επικεφαλής σχηματισμού του Στρατού Ξηράς στον Έβρο είναι χαρακτηριστική της αποφασιστικότητας να κρατηθεί απροσπέλαστο το ποτάμι. Με εξάρτηση και οπλισμό βρέθηκε από την πρώτη στιγμή, ημέρα και νύχτα δίπλα στα κατώτερα στελέχη και στους οπλίτες. Στις περιπόλους και στις ενέδρες πάνω στο ποτάμι και με ελάχιστο ύπνο μέσα στο τζίπ στην παρέμβρια περιοχή.

Σχέδιο μακράς διαρκείας

Στο Γενικό Επιτελείο, στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στο Λιμενικό έχουν προετοιμαστεί για μαραθώνιο τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά. Και ήδη έχει καταστρωθεί σχέδιο μακράς διάρκειας για την αντιμετώπιση της ασύμμετρης τουρκικής επίθεσης. Προβλέπει συνεχή παρουσία ισχυρών δυνάμεων τόσο του Στρατού, της Αστυνομίας και της Ακτοφυλακής όσο και περαιτέρω ενίσχυση με τεχνικά μέσα.
Ο Έβρος, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, έχει αλλάξει μέσα σε τρεις εβδομάδες. Και δεν υπάρχει σημείο στα 212 χιλιόμετρα συνόρων το οποίο να μην ελέγχεται και φυλάσσετε 24 ώρες το 24ωρο.
Κάμερες, πυλώνες φωτισμού, αναχώματα, συρματοπλέγματα και εμπόδια δημιουργούν ένα τείχος ασφάλειας πίσω από το οποίο αναπτύσσονται εκατοντάδες αστυνομικοί και στελέχη του Στρατού Ξηράς. Κάθε ύποπτη κίνηση πλέον παρακολουθείται και υπάρχει άμεση κινητοποίηση πριν καν ξεκινήσει οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος. Ακόμα και η προσπάθεια των γειτόνων να έχουν εικόνα των ελληνικών θέσεων με χρήση drone αντιμετωπίστηκε  άμεσα και αποφασιστικά.
Σημαντική συμβολή στην άμυνα των συνόρων έχουν πλέον και οι δυνάμεις της Frontex οι οποίες μεταφέρθηκαν και αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Ειδικά χώρες όπως η Αυστρία με την ομάδα Cobra αλλά και οι Πολωνοί, Ρουμάνοι και Ιταλοί προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια.
Την ίδια ώρα οι  γείτονες  μετακινούν προς τα σύνορα καθημερινά μετανάστες στη θέση όσων απελπίζονται και αποχωρούν προς την ενδοχώρα. Με fake news και φήμες τους πείθουν ότι είναι θέμα χρόνου να «σπάσει» ο Έβρος και να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Ο αριθμός των οικογενειών στα σύνορα με γυναίκες και παιδιά περιορίζεται συνεχώς και αντίθετα ενισχύονται τα ακραία στοιχεία.
Η αναμενόμενη πτώση της στάθμης του ποταμού τις επόμενες εβδομάδες θέτει τις ελληνικές δυνάμεις σε πλήρη εγρήγορση αφού ενδέχεται να δώσει τη δυνατότητα σε μετανάστες να επιχειρήσουν να περάσουν το ποτάμι από καινούργια σημεία.
 ΠΗΓΗ : "  http://newpost.gr/amyna  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου