ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΡΩΣΙΑ."Αγία Πετρούπολη-Μουσείο Ερμιτάζ " σχετικό με Ταξίδι Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας

Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας στο πραγματοποιηθέν ταξίδι τους το 2019 είχαν την τύχη να περιηγηθούν  και να απολαύσουν το περίφημο Ερμιτάζ. 

Από το YouTube  αναρτήθηκαν 4 video στο δε πρώτο υπάρχουν Ελληνικοί Υπότιτλοι.

Στην συνέχεια επαναλαμβάνονται οι αναρτήσεις που έγιναν για το ταξίδι αυτό το 2019 μέχρι και την τρίτη ημέρα, στην συνέχεια και οι υπόλοιπες με ότι καινούργιο συμπληρώνεται. 

Εκπληκτικό! 

Περιήγηση 5,5 ωρών στο περίφημο Ερμιτάζ με ένα κλικ


 
Pin1
3KSHARES
Την ώρα που τα ταξίδια αναβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου προσφέρουν πλέον δυνατότητες διαδικτυακής περιήγησης στις συλλογές τους.

Ωστόσο η πιο μεγάλη σε διάρκεια και ενδελεχής περιήγηση -στον εικονικό κόσμο- που προσφέρεται σήμερα σε όσους ακολουθούν με σεβασμό και προσήλωση την προτροπή «Μένουμε μέσα» είναι η περιήγηση του Μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ίσως του μεγαλύτερου σε έκταση και αριθμό έργων τέχνης στον κόσμο: μια περιήγηση 5 ωρών, 19 λεπτών και 28 δευτερολέπτων!
Μονοπλάνο στο μουσείο για όσους μένουν σπίτι λόγω κορωνοϊου
Μια ματιά σε 45 αίθουσες, 588 έργα τέχνης -έργα Ρέμπραντ, Ρούμπενς και Καραβάτζο, ανάμεσα σε πολλά σπουδαία-, ζωντανές περφόρμανς από τον Ρώσο μουσικοσυνθέτη Kirill Richter και από χορευτές του Hermitage Theater, και σκηνοθετημένες επισκέψεις φιλότεχνων στο μουσείο.
Το γύρισμα είναι μονοπλάνο και φέρνει στον νου τη βραβευμένη ταινία «Ρωσική Κιβωτός» του Αλεξάντρ Σοκούροφ (και εδώ, μονοπλάνο – χωρίς μοντάζ, δηλαδή – αν και η διάρκεια της εκδοχής που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες ήταν κατά πολύ μικρότερη, μόλις μία ώρα και σαράντα λεπτά).

«Αυτό το βίντεο, για εμένα, έχει να κάνει με τη σύνδεση μέσα στον χρόνο» είπε η 29χρονη σκηνοθέτης Αξίνια Γκογκ. «Τέχνη, η οποία είναι διαχρονική, συναντά τη σύγχρονη ζωή και την τεχνολογία αιχμής» πρόσθεσε η σκηνοθέτης, για την οποία ο κόσμος των μουσείων δεν ήταν πρωτόγνωρα χωράφια (η μητέρα της ήταν ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια στη διάσημη Tretyakov Gallery της Μόσχας).

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΗΓΗ : "  https://www.awakengr.com   " 




ΠΗΓΗ VIDEO :  YouTube










Το παρακάτω video είναι από την είσοδό μας στο μουσείο 







.
 iefimerida.gr 

ΠΗΓΗ : "  https://www.awakengr.com   " 


Μ Ο Σ Χ Α

Ξημερώματα 30/6/2019 ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ οι συμμετέχοντες στο ταξίδι αυτό ξεκίνησαν για με το Λεωφορείο από το Ναύπλιο όπου έφθασαν στο Αεροδρόμιο όπου εκεί τους περίμεναν ο Αρχηγός της Εκδρομής κ. ΔΗΜΗΤΡΗ και οι υπόλοιποι φίλοι συνταξιδιώτες. 
΄Ολοι ευδιάθετοι και χαρούμενοι και με τα ανάλογα συναισθήματα καθότι αρκετοί είναι αυτοί που συναντώνται στο Ετήσιο Ταξίδι του Συνδέσμου ώστε να περάσουν κάποιες μέρες πάλι μαζί. 

Ο Αρχηγός ήταν πάντα μαζί ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μας προκειμένου  βοηθήσει στις μετακινήσεις με το μετρό αλλά και σε ότι άλλο χρειαστεί οποιοδήποτε άτομο του ταξιδιού.  


Είσοδος στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας 





Το Μετρό είναι βάθος 100 μέτρα.

Η στάση που δείχνει είναι αυτή που θα κατεβαίνουνε ώστε να γνωρίζουμε να κινηθούμε και μόνοι μας.  



Μέσα στο Μετρό 


Φωτογραφίες  και video    από την Κόκκινη Πλατεία 





























Θέατρο Μπολσόι


Πληροφορίες από ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ 

Το θέατρο Μπολσόι είναι ένα ιστορικό θέατρο της Μόσχας αφιερωμένο στην όπερα και το μπαλέτο. Το θέατρο ιδρύθηκε το 1776 αλλά το τωρινό νεοκλασικό κτίριο είναι του 19ου αιώνα. Θεωρείται σύμβολο της Ρωσίας, χάρη στη συνεισφορά του στις παραστατικές τέχνες. Ο θίασος του, που αποτελείται από χορευτές μπαλέτου, μουσικούς και τραγουδιστές όπερας, είναι από τους πιο παλιούς και πιο ξακουστούς θιάσους παγκοσμίως. Στη σκηνή του θεάτρου Μπολσόι έκαναν πρεμιέρα πολλά φημισμένα έργα, όπως Η λίμνη των κύκνων (20 Φεβρουαρίου 1877[3]) του Τσαϊκόφσκι. Η νεοκλασική του πρόσοψη απεικονίζεται στο χαρτονόμισμα των 100 ρουβλίων.

΄Οποιος από τους συμμετέχοντες έχει κάποιες φωτογραφίες ή VIDEO  να αποσταλούν στο e-mail . mantasmix@gmail.com  ώστε συμπληρωθούν στην τελευταία και γενική ανάρτηση. - 






Ξεκινάει η δεύτερη ημέρα του Ταξιδιού με ένα πλούσιο πρόγραμμα  στα αξιοθέατα στην πόλη της Μόσχας 
μέχρι αργά το βράδυ. 

Η ονομασία της πόλης προέρχεται από τον ποταμό Μοσκβά (εξελληνισμένα Μόσχοβας) που τη διαρρέει, ενώ η πρώτη αναφορά στη ρωσική ιστορία για την πόλη χρονολογείται το 1147, όταν ο Γιούρι Ντολγκορούκι, πρίγκηπας του Ροστόφ, αναφέρεται στον πρίγκηπα του Νόβγκοροντ-Σεβέρσκι και τον προσκαλεί στη Μόσχα.
Εννιά χρόνια αργότερα, το 1156, ο πρίγκηπας του Ροστόφ διέταξε την κατασκευή ενός ξύλινου τείχους, το οποίο κατασκευάστηκε αρκετές φορές, για να προστατεύσει την αναπτυσσόμενη πόλη. Μετά την καταστροφική διετία του 1237-38, όταν οι Μογγόλοι πυρπόλησαν την πόλη και σκότωσαν τους κατοίκους της, η Μόσχα αναβίωσε και φιλοξένησε την πρωτεύουσα του ανεξάρτητου πριγκιπάτου Βλαντίμιρ-Σούζνταλ το 1327. Η ευνοϊκή θέση της στο παραποτάμιο δίκτυο του Βόλγα συνέβαλε στη σταθερή της ανάπτυξη. Η πόλη εξελίχθηκε σε ένα σταθερό και ευήμερο πριγκιπάτο, γνωστό με την ονομασία Μεγάλο Δουκάτο της Μόσχας, για αρκετά χρόνια, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό μεταναστών από όλη τη Ρωσία.
Την εποχή της βασιλείας του Ιβάν Α΄ η πόλη διαδέχθηκε το Τβερ ως πολιτικό κέντρο του πριγκιπάτου Βλαντίμιρ-Σούζνταλ και έγινε ο μοναδικός συλλέκτης φόρων για τους ηγεμόνες των Μογγόλων και των Τατάρων. Με την καταβολή ιδιαίτερα υψηλού τιμήματος, ο Ιβάν κέρδισε μία σημαντική παραχώρηση από τον Μογγόλο χάνο: σε αντίθεση με άλλα πριγκιπάτα, η Μόσχα δε διαιρέθηκε μεταξύ των γιων του, αλλά περιήλθε στον μεγαλύτερο σε ηλικία. Η αντίθεση όμως της πόλης στην ξένη ηγεμονία συνεχώς αυξάνονταν και το 1380 ο πρίγκηπας Ντμίτρι Ντονσκόι οδήγησε έναν ενωμένο ρωσικό στρατό σε νίκη ενάντια στους Τατάρους στη μάχη του Κουλίκοβ. Δύο χρόνια αργότερα η πόλη καταλήφθηκε από τον χάνο Τοκταμίς, ενώ το 1480 ο Ιβάν ο Γ΄ κατάφερε τελικά να αποτινάξει τον ζυγό των Τατάρων, φέρνοντας τη Μόσχα στο επίκεντρο της ισχύος στη Ρωσία. Με την ηγεμονία του Ιβάν του Γ´ η Μόσχα έγινε η πρωτεύουσα μίας αυτοκρατορίας που τελικά επεκτάθηκε σε όλη τη σημερινή έκταση της Ρωσίας.
Αρκετές φορές υπέστη καταστροφές. Στα παλαιότερα χρόνια συχνά ξεσπούσαν πυρκαγιές (γιατί τα σπίτια ήταν ξύλινα), που μερικές φορές προκαλούσαν φοβερές καταστροφές. Επίσης καταστράφηκε από κατακτητές. Την πρώτη φορά το 1812, όταν, με διαταγή του Κουτούζοφ κάηκε, για να μην είναι σε θέση να φιλοξενήσει τα γαλλικά στρατεύματα του Ναπολέοντα (εμπρησμός της Μόσχας) και τη δεύτερη στη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, το 1941, όταν υπέστη καταστροφές από βομβαρδισμούς από τους Γερμανούς, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν τελικά να την καταλάβουν. Το 1980 είχε στραφεί το ενδιαφέρον όλου του κόσμου στην όμορφη αυτή πόλη με την εκεί τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Από : el.wikipedia.org



Σύγχρονο κτίριο 



Υπηρεσία Ασφαλείας 




Κτίριο 

Γέφυρα 



Καθεδρικός Ναός 

Βάρκα βγήκε στη στεριά 


ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ 




Περιπολικό 


Γέφυρα 

Σε  ένα από τα μεγάλα Πάρκα

Από τις φωτογραφίες θα διαπιστώσετε και την πλήρη καθαριότητα










Αθλητικός χώρος 


Διάφορα κτίρια με τις  κατασκευαστικές αντιθέσεις 





Πριν την Κόκκινη Πλατεία











Είσοδος σε  ένα από τα  πολυκαταστήματα  





Κοντά στην Κόκκινη Πλατεία και Κρεμλίνο



ΚΡΕΜΛΙΝΟ 

























Περιπολικά μόνιμα στην κόκκινη πλατεία τουλάχιστον ένα.






Πολυκατάστημα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία 





















Συνέχεια της 2 ρης ημέρας

Σε αυτή την ανάρτηση είναι  το περίφημο μουσείο του " Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941 - 1945, το οποίο είναι αφιερωμένο στον πόλεμο που έλαβε η χώρα. στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

















Συνέχεια στην τρίτη ημέρα παρακάτω.








Τρίτη ημέρα του ταξιδιού και στο πρόγραμμα είναι να επισκεφθούμε την Ιστορική πόλη του Ζαγκόρσκ όπου θεωρείται το " Βατικανό της Ρωσίας. Πραγματικά τα video είναι αυτά που αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα.

Περνώντας από τον σταθμό των τραίνων 


Ένα από τα σύγχρονα κτίρια 








Στο χώρο του εστιατορίου με διάφορα είδη αντίκες. 







Στο έξτρα πρόγραμμα είχε περιήγηση στην ΜΟΣΧΑ την νύκτα που ο φωτισμός της έκανε την πόλη φανταστική.











Η σκούπα σε τακτά χρονικά διαστήματα περνούσε έπλενε και καθάριζε τους δρόμους. Πρέπει δε να επισημανθεί ότι κάδος απορριμάτων δεν υπήρχε στους δρόμους. Σε σχετική ερώτηση που έγινε στον Αρχηγό μας είπε ότι είναι σε κάθε πολυκατοικία από κάτω όπου και εκεί σε τακτά χρονικά διαστήματα της ημέρας περνούν τα ειδικά αυτ/τα. 



Η παρουσία της Αστυνομίας αισθητή και επιβλητική. 
Εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι Αστυνομικοί είναι της Τροχαίας που στο συγκεκριμένο σημείο ήταν καθημερινώς. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου