ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Ταξίδι Συνδέσμου Αποστρ.Σωμ. Ασφαλ.Ν.Αργολίδας 2-10/7/2018 Ν.ΙΤΑΛΙΑ-Ελληνόφωνα Χωριά-Μεγάλη Ελλάδα-Σικελία


Σήμερα η πληροφόρηση και η παραπληροφόρηση για τον COVID – 19 σας έχει κουράσει από όλες τις απόψεις.

Το τι πρέπει ο καθένας να κάνει είναι πλέον προσωπική ευθύνη αν

αναναλογιστεί  τι έχει συμβεί στα υπόλοιπα κράτη εκτός από το 

δικό μας και δεν είναι τυχαίο.

Επίσης πάρα πολλές οι συνεχιζόμενες θετικές και αρνητικές κρίσεις ως και διάφορες δημοσιεύσεις οι οποίες σας προβληματίζουν και  σας απροσανατολίζουν.

Αφήστε λοιπόν για λίγο όλα αυτά και ας   δείτε, διαβάστε και ακούσετε τα video της παρούσας ανάρτησης που είναι από το πραγματοποιηθέν   Ταξίδι του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας.

Οι δε συμμετέχοντες θα θυμηθούν τις ωραίες στιγμές που περάσαμε σε αυτό το ταξίδι, οι δε όλοι εσείς χαλαρώστε και θα σας περιμένουμε στο επόμενο ταξίδι που αναβλήθηκε στο « ΜΑΡΟΚΟ » όταν αυτό είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί.

Πρέπει να τονίσουμε όσοι συμμετέχουν μία φορά σε όποια Εκδρομή – Ταξίδι  του Συνδέσμου γίνονται μία παρέα και στην συνέχεια περιμένουν να συμμετάσχουν  την επόμενη  Εκδρομή και επόμενο  Ταξίδι καθότι όλα έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία.

Σε συνέχεια των αναρτήσεων προκειμένου ταξιδεύουμε νοερώς μέχρι το επόμενο Ταξίδι θα  γίνεται επανάληψη δημοσιεύσεων όλων των πραγματοποιηθέντων Εκδρομών – Ταξιδιών.  







Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας πραγματοποίησε με επιτυχία την 3η Ετήσια Εκδρομή στο Εξωτερικό.  «  9 ήμερη ομαδική εκδρομή 2-10/7/2018. Νότια  Ιταλία – Ελληνόφωνα Χωριά – Μεγάλη Ελλάδα – Σικελία ».


( Στο τέλος της παρούσας ανάρτησης είναι το πρόγραμμα της εκδρομής που πραγματοποιήθηκε).


Σε αυτή την  Εκδρομή  συμμετείχαν εκ του Διοικητικού Συμβουλίου οι : κ. ΜΑΝΤΑΣ   Μιχαήλ Πρόεδρος, κ. ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης Γενικός Γραμματέας, κ. ΛΙΤΣΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ Παναγούλα Ταμίας, κ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ Ιωάννης Μέλος και μέλη του Συνδέσμου όπου ο αριθμός συμμετοχών ήταν τριπλάσιος από τις συμμετοχές στις προηγούμενες Εκδρομές.

Ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ του Συνδέσμου ως μέλος  στην Επιτροπή   Κινητοποιήσεων Περιηγητικών Εκδηλώσεων και Εκδρομών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ( Π.Ο.Α.Σ.Α) έχει αναλάβει τον τομέα των Εκδρομών σε Πανελλαδικό Επίπεδο με αποτέλεσμα να υπάρχουν συμμετοχές από τους Νομούς Αττικής – Λακωνίας κ.λ.π. Επίσης υπήρξε συμμετοχή από Στρατιωτικούς και φίλους του Συνδέσμου οι οποίοι συμμετέχουν σε πάρα πολλές δραστηριότητες του Συνδέσμου.


Η εκδρομή αυτή είχε Ιστορία της Μεγάλης Ελλάδος, είχε συναισθηματικό χαρακτήρα, είχε  σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων - φίλων του Συνδέσμου  και ταυτόχρονα αναψυχή.

Υπήρχαν δε και εκπλήξεις  με συναδέλφους του Συνδέσμου μας και άλλων που κατοικούν Αθήνα όπου μετά από χρόνια τυχαία βρέθηκαν στην Εκδρομή αυτή




















Ελληνόφωνο Χωριό 












΄Εγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο στα Ελληνόφωνα χωριά STERNATIA ο οποίος μα μίλησε και μας ξενάγησε στην Εκκλησία VIDEO , 











  σε ένα παλιό ελαιοτριβείο και στο τέλος στην αίθουσα του Συλλόγου που διατηρούν εκεί οι ΄Ελληνες κάτι που συγκίνησε τους συνταξιδιώτες. 








Παλιό Ελαιοτριβείο 









 
Γραφεία του Συλλόγου 



Οι Σύνδεσμοι Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λακωνίας και Αργολίδας σε συνεργασία έδωσαν στο Πρόεδρο  του Συλλόγου Giorgio Vincenzo  το Δώρο αυτό εκ Πελοποννήσου τον Λεωνίδα.
















VIDEO 

Η Νότια Ιταλία είχε φανταστικά τοπία – όμορφες πόλεις και χωριά  Είδαμε το Νέο και το Παλαιό Οδικό δίκτυο που σε αυτό φημίζεται η ΙΤΑΛΙΑ με τις πολλές Μεγάλες Γέφυρες και τα  πολλά και Μεγάλα Τούνελ. 







Είδαμε Αρχαία Ελλάδα, 

(Οι δύο πολεμιστές του Ριάτσε.
΄Εργα Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης.
Βρέθηκαν στην θάλασσα του Ριάτσε και είναι στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδος στο Ρέτζιο Ντι Καλαμπρίας) 





 μνημεία και τόπους που ζει ακόμα στη γαλήνη και την λαμπρότητα. Εκεί υπάρχουν αρχαία κέντρα, θρησκευτικές εικόνες, λατρείες , μύθοι, χρησμοί, πολιτισμός.



 Είδαμε πόλεις που είναι παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO όπως στο












 Αλμπερομπέλο στην περιφέρεια  Πούλια.

Στην συνέχεια θα δείτε VIDEO του πανέμορφου μοναδικού  χωριού στον κόσμο, ακούγεται στην ονομασία εκ παραδρομής Αλμπερόμπελο ενώ η κανονική του ονομασία είναι Αλμπερομπέλο.





Είδαμε πόλεις με διεθνή φήμη όπως  την αρχαία πόλη                                    “ Sassi Matera “ 













αυτό σημαίνει « οι πέτρες της Ματέρα ».

Επίσης έγιναν συναντήσεις με συναδέλφους της ΙΤΑΛΙΑΣ σε διάφορα μέρη 





κατά την διάρκεια του ταξιδιού.










΄Εντονη η παρουσία της Αστυνομίας 


Συνεργάσιμοι οι συνάδελφοι  




Η δε μεγάλη γενική συμμετοχή του γκρούπ η οποία πολύ νωρίς είχε συμπληρωθεί δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα απεναντίας ήταν συνεργάσιμοι και τυπικότατοι στο πρόγραμμα όπου υλοποίησε ο πολύ καλός Ξεναγός   «   ΚΩΣΤΑΣ  » κάτι που επεσήμανε και ευχαρίστησε στο τέλος της εκδρομής  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.



Σε μία ωραία πιτσαρία στο ΠΑΛΕΡΜΟ.



Το γραφείο Zafiris έκανε ότι ήταν δυνατόν ώστε να πραγματοποιηθεί και αυτή ή εκδρομή με επιτυχία που συνέβαλε   ο  ιδιοκτήτης - οδηγός   ΄Αγγελος ΖΑΦΕΙΡΗΣ κατά την διάρκεια της οδήγησής του και με τις προτάσεις του κατά την διάρκεια της  Εκδρομής για την πληρέστερη οργάνωση (Σημειωτέον ότι είναι κοντά  σε όλες τις εκδρομές του Συνδέσμου).

Αφήσαμε  να ευχαριστήσουμε στο τέλος τον οδηγό Γιώργο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ όπου με την άψογη και ασφαλή οδήγηση μας επέστρεψε στον τόπο της αναχώρησης.





Για τους συνταξιδιώτες και όλους εσάς τους φίλους που επιθυμείτε να δείτε φωτογραφίες και να ακούσετε στα VIDEO  από την Ν.Ιταλία.

Η κάθε πόλη που περνούσαμε είχε το δικό της χαρακτηριστικό.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε όλες τις πόλεις στο κέντρο απαγορευόταν το αυτοκίνητο.
 ΄Ετσι πραγματικά ήταν πανέμορφες ας εφαρμοστεί και σε μάς,  έχει η ΕΛΛΑΔΑ πάρα πολλές πόλεις με περισσότερη ΙΣΤΟΡΙΑ και γραφικότατες. 

Ταξιδεύοντας βλέπεις πράγματα τα οποία τώρα έρχονται στην Ελλάδα με όλες τις αντιδράσεις που παρατηρούνται. ΄Οταν όλα αυτά όμως τα έχεις δεί η άποψή σου είναι πολύ διαφορετική απο αυτούς που αντιδρούν.





Φωτογραφίες από την ΜΑΤΕΡΑ σε προηγούμενα ανάρτηση σχετικά με την Εκδρομή αυτή έχει αναρτηθεί το πραγματοποιηθέν πρόγραμμα.




































Τέλος από την πόλη ΜΑΤΕΡΑ.

Συνεχίζουμε με την πόλη  ΡΗΓΙΟ.

Βραδινή βόλτα











Ημέρα στο ΡΗΓΙΟ 










Προχωράμε στα στενά της Σκύλας και Χάρυβδης 





ΜΕΣΣΗΝΑ

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας πρωτεύουσα της Επαρχίας. Ιδρύθηκε από ΄Ελληνες αποίκους ως Ζάγκλη και λίγο αργότερα πήρε το σημερινό της όνομα προς τιμή της Πελοποννησιακής Μεσσήνης. 











Αστρονομικό ρολόι 




Ηλεκτρικά  φωτάκια με το σχήμα των κεριών  βάζοντας περισσότερα χρήματα ανάβουν και περισσότερα φωτάκια. 





Κεφαλού

΄Ενα γραφικότατο μέρος


















ΠΑΛΕΡΜΟ 

Βράδυ στον τελευταίο όροφο του Ξενοδοχείου δίπλα στην πισίνα  σε χαλάρωση από το ημερήσιο οδοιπορικό.

















Κίνηση όλη την ημέρα μέσα στο ΠΑΛΕΡΜΟ 



Διαβάζοντας το πρόγραμμα που είναι στην ανάρτηση   που έγινε 26-7-2018 και με τις  τις φωτογραφίες θα πάρετε μία εικόνα   εσείς οι   φίλοι, οι Συνταξιδιώτες  βλέποντας τις φωτογραφίες θα θυμηθούν τις ωραίες εκείνες ανέμελες ημέρες.     "  Πραγματοποιήθηκε η Εκδρομή του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. Αργολίδας στην Ν.Ιταλία-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ-ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ-Σικελία. Φώτο & Video ".















































Διασταύρωση 4 Εποχές 







Λαϊκή





Το παλάτι των Νορμανδών ο Καθεδρικός, το Μονρεάλε μερικά από τα πλέον σημαντικά κτίσματα 




Θέση για εξομολογήσεις 



Ι. Ν. στο Παλέρμο






΄Ετσι τελειώνει  και η βραδινή βόλτα στο ΠΑΛΕΡΜΟ όπου ήταν ΠΡΟΣΦΟΡΑ του Τουριστικού γραφείου   ZAFIRIS TOURS    εκτός προγράμματος.   





Με τις ανωτέρω φωτογραφίες - video  ήταν η επανάληψη του ταξιδίου στην ΙΤΑΛΙΑ που τώρα ταλαιπωρείται από τον COVID - 19. 

Ελπίζουμε σύντομα να απαλλαγούμε από αυτή 

την πανδημία και να συνεχίσουμε τα ταξίδια μας 

στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.   
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου