ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Έβρος: Διπλασιασμός μεταναστευτικών ροών σε ένα 24ωρο – Ανησυχία στο Αιγαίο
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( Και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ )
Έβρος: Διπλασιασμός μεταναστευτικών ροών σε ένα 24ωρο – Ανησυχία στο Αιγαίο


Από parallaxi
    Διπλασιάστηκαν οι μεταναστευτικές ροές την Τρίτη στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο, με τη μεγαλύτερη πίεση να παρατηρείται σε Τυχερό και Φέρες.
    Συγκεκριμένα, σε διάστημα ενός 24ώρου, οι αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν την είσοδο σε πάνω από 400 λαθρομετανάστες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
    Πρόκειται, μάλιστα, για ποσοστιαία μεταβολή που αγγίζει το 100%, καθώς οι αποτροπές τις προηγούμενες ημέρες κυμαίνονταν μεταξύ 200 και 250. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ίδιο μέσο, οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Κωνσταντινούπολη.

    Την ίδια ώρα, αξιολογούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ομάδες 500 – 1.000 ατόμων μετακινούνται προς τις παράκτιες περιοχές της Τουρκίας.
Ανησυχία στο Αιγαίο
    Ανησυχία υπάρχει και στο Λιμενικό, με στελέχη του να αποκαλύπτουν στην εφημερίδα πως τις τελευταίες δύο μέρες βρίσκονται σε επιφυλακή μετά από πληροφορίες για μετακίνηση αριθμού λαθρομεταναστών προς τις ακτές της Τουρκίας, απέναντι από ΜυτιλήνηΚωΦαρμακονήσι κι αλλού.
    Η εικόνα που μεταδίδουν τα εναέρια μέσα (τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο) που περιπολούν στα σύνορα δεν είχε -ως την Τετάρτη- επιβεβαιώσει τους φόβους των στελεχών.
    Από την άλλη, περισσότερο καθησυχαστικοί εμφανίζονται αξιωματούχοι από κεντρικές υπηρεσίες και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
    Οι αξιωματούχοι αποδίδουν την αύξηση των ροών στην εποχικότητα του μεταναστευτικού φαινομένου και όχι σε μια οργανωμένη προσπάθεια των τουρκικών Αρχών να αυξήσουν την πίεση στα σύνορα, όπως εκείνη του περασμένου Φεβρουαρίου.
    Τις τελευταίες, περίπου, 15 ημέρες, στο ανατολικό Αιγαίο οι απόπειρες λαθρομεταναστών να καταπλεύσουν σε ελληνικά νησιά, ανέρχονται κατά μέσο όρο σε τρεις με τέσσερις.
    Την ίδια ώρα, διαπιστώνεται η χρήση μεγαλύτερων σκαφών από τα κυκλώματα των διακινητών – πιθανόν για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αυξήσουν κατά 10 με 15 άτομα τον αριθμό των διακινούμενων ανά δρομολόγιο. Πηγή: CNN
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ.
Αντιδράσεις: 


ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.com     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου