ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Η Αυστρία κλείνει τζαμιά και διώχνει ιμάμηδες



ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
Η Αυστρία κλείνει τζαμιά και διώχνει ιμάμηδες


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
infognomonpolitics.gr,
meaculpa.gr
          Ο καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κούρτς, δήλωσε την Παρασκευή(17/7) ότι η κυβέρνηση κλείνει ένα σκληρότατο τουρκικό εθνικιστικό τζαμί στη Βιέννη και διαλύει μια ομάδα που ονομάζεται Αραβική θρησκευτική κοινότητα που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία έξι ακόμα τζαμιών
          Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα απελάσει πολλούς ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και θα κλείσει επτά τεμένη προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

          Τα σχέδια της αυστριακής κυβέρνησης παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία εκτός από τον Κουρτς παρόντες ήταν και ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και ο υπουργός Εσωτερικών Κικλ.
          Έως και 60 ιμάμηδες που συνδέονται με την Τουρκία και οι οικογένειές τους, δηλαδή 150 άτομα συνολικάενδέχεται να απελαθούν από την Αυστρία, εξήγησε από την πλευρά του ο Κικλ.
          «Οι παράλληλες κοινωνίες του πολιτικού ισλάμ και οι τάσεις ριζοσπαστικοποίησης δεν έχουν θέση στη χώρα μας», τόνισε ο Κουρτς, ενώ ο Στράχε υπογράμμισε ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».
          Η απόφαση, διευκρίνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, συνδέεται με την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη αναπαράσταση από παιδιά ντυμένα με στρατιωτικές στολές μιας μάχης της οθωμανικής ιστορίας σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Βιένης, που συνδέεται με την τουρκική κοινότητα.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ.

ΠΗΓΗ : "  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ,   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου