ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας στις εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ελλήνων Μικράς Ασίας στη Ν. Κίο Αργολίδας.

 

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  Ν. Αργολίδας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν σήμερα (20-9-2020 )  κατόπιν προσκλήσεως της  Περιφερειακής Ενότητας της Αργολίδας τιμώντας τους ανθρώπους αυτούς της περιόδου διωγμών, της γενοκτονίας  και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τον Τουρκικό Ζυγό. 

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα  Εθνικής μνήμης της γενοκτονίας με Ν. 2645/98 και εορτάστηκε σήμερα. 
Λεπτομέρειες από την επαγγελματική Εφημερίδα " ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ "  που είναι και η πηγή.Τίμησαν την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Νέα Κίο Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:40:00 π.μ. |  |  |  | 
Τίμησαν την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Νέα Κίο Αργολιδας
Εκδήλωση τιμής στα πλαίσια της ημέρας εθνικής μνήμης για την γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (14 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 στη Νέα Κίο. 

 
Ο εορτασμός είχε σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Ο εορτασμός διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητας Αργολίδας . 
Το πρωί στον Ιερό Ναό "Θεομάνας Οδηγήτριας" τελέσθηκε Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον εφημέριο του Ναού π. Δημοσθένη Γάτσιο , υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. 
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο "Μνημείο Ηρώων" παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις αρχές του νομού.


ΠΗΓΗ :  " 

    "  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου