ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας παραβρέθηκε στον εορτασμό για τους Προστάτες Αγίους Τρείς Παίδες εν Καμίνω του Πυροσβεστικού Σώματος

 Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας μετά από Πρόσκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αργολίδας παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου. 

Επίσης παραβρέθηκαν  μέλη του  Συνδέσμου τα οποία προέρχονται από το Πυροσβεστικό Σώμα. 


Το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αργολίδα γιορτάζει τους Προστάτες του Αγίους Τρείς Παίδες εν Καμίνω (βίντεο)

Το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αργολίδα γιορτάζει τους Προστάτες του Αγίους Τρείς Παίδες εν Καμίνω (βίντεο)
Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά τους Προστάτες του, Αγίους Τρείς Παίδες εν Καμίνω.  ά τους Προστάτες του, Αγίους Τρείς Παίδες εν Καμίνω. 
Στο Ναύπλιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε τους τρεις αγίους με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη στον προσκηνυματικό Ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου, πολιούχου της πόλεως του Ναυπλίου.
Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας ,προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου, ενώ έψαλε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων Κωντσαντίνος Ρούτουλας.
Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας Πύραρχος κ. Αναστάσιος Παππάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Αντιπύραρχος Βασίλειος Γεωργόπουλος, αξιωματικοί, απλοί πυροσβέστες εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, του Λιμενικού καθώς και συνταξιούχοι του σώματος.
Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η ημέρα μνήμης τους καθιερώθηκε από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Tο Πυροσβεστικό Σώμα τιμά και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου τους Προστάτες του άγιους Τρεις Παίδες, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ.
Με τη στάση ζωής τους, οι Τρεις Παίδες αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ' όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Ο προφήτης Δανιήλ είναι ένας από τους τέσσερις μεγάλους προφήτες και έζησε στα τέλη του 7ου με τις αρχές 6ου π.Χ. αιώνα. Ανήκε στη φυλή του Ιούδα, ήταν από βασιλικό γένος και γεννήθηκε στην Άνω Βηθαρά.
Νήπιο ακόμα, οδηγήθηκε μαζί με τους γονείς του αιχμάλωτος στη Βαβυλώνα. Με την πρόνοια του Ναβουχοδονόσορα, ο Δανιήλ (που ο αυτοκράτορας μετονόμασε Βαλτάσαρ) με τους τρεις Εβραίους νεαρούς, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ, σπούδασαν στην αυτοκρατορική αυλή. Επειδή η απόδοσή τους στις σπουδές ήταν άριστη, όταν ενηλικιώθηκαν ο βασιλιάς τους έδωσε μεγάλη θέση στο κράτος. Μάλιστα ο Δανιήλ είχε το χάρισα να ερμηνεύει όνειρα και αργότερα προφήτευσε και τον ερχομό του Υιού του ανθρώπου.
Κάποτε όμως ο Ναβουχοδονόσωρ, έκανε δική του χρυσή εικόνα και απαίτησε απ' όλους τους αξιωματούχους και το λαό να την προσκυνήσουν. Ο Δανιήλ έλειπε σε αποστολή. Ήταν όμως οι τρεις παίδες, που δεν προσκύνησαν την εικόνα. 

Αμέσως καταγγέλθηκαν στο βασιλιά. Αυτός τους είπε ότι, αν πράγματι δεν προσκύνησαν, τους περιμένει το καμίνι της φωτιάς. Τότε οι τρεις παίδες απάντησαν: «Άκου βασιλιά, ο ουράνιος Θεός, τον οποίο εμείς λατρεύουμε, είναι τόσο δυνατός, που μπορεί να μας βγάλει σώους και αβλαβείς από το καμίνι της φωτιάς και να μας σώσει από τα χέρια σου. Αλλά και αν ακόμα δεν το κάνει, να ξέρεις ότι τους θεούς σου δε λατρεύουμε και την εικόνα σου δεν προσκυνάμε».
Πράγματι, όταν τους έριξαν στη φωτιά, οι τρεις παίδες βγήκαν σώοι και αβλαβείς. Το ίδιο συνέβη αργότερα και με το Δανιήλ, όταν ο Δαρείος τον έριξε στο λάκκο των λεόντων, επειδή έκανε την προσευχή του, ενώ ο βασιλιάς είχε διατάξει για 30 μέρες να μη κάνει κανείς ιδιαίτερη προσευχή.
Βλέποντας το θαύμα ο Δαρείος, κράτησε το Δανιήλ στην αυλή του, όπου παρέμεινε και πέθανε σε βαθιά γεράματα, πιθανότατα, στα Σούσα.

Π Η Γ Η :  
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου