ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ένα Βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε Απόστρατος και εν ενεργεία συνάδελφος των Σωμάτων Ασφαλείας

 

Ένα Βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε Απόστρατος και εν ενεργεία συνάδελφος των Σωμάτων Ασφαλείας

 

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ βρέθηκε στα ανακαινισμένα, πανέμορφα και λειτουργικά γραφεία του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ Νικόλαο και τον Ταμία κ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ Ιωάννη με τον οποίο ο ίδιος συνεργάζεται και στην Εξελεγκτική Επιτροπή της Π.Ο.Α.Σ.Α.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των Δημοσίων Σχέσεων και στην συνεργασία που έχουν ως μέλη της  Εξελεγκτικής Επιτροπής στην ΠΟΑΣΑ και αναπτύχθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος των Συνδέσμων και ιδιαίτερα για τον τρόπο λειτουργίας τους και τις διαφορές των επαφών και συναντήσεων των μελών που υπάρχουν από πόλη σε πόλη, αφού τονίσθηκε ότι στη μεγαλούπολη των Αθηνών οι μετακινήσεις και η στάθμευση δημιουργούν επιπρόσθετες δυσκολίες και κόστος χρόνου. Επίσης έγινε ψηλάφηση ιδεών τόνωσης του ενδιαφέροντος συμμετοχής των αποστράτων στους Συνδέσμους και στον εθελοντισμό και επιβεβαιώθηκαν ακόμα οι επίκαιροι ασφαλιστικοί και οικονομικοί στόχοι δράσης μας.

Από τον Πρόεδρο κ. ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ Νικόλαο παραδόθηκε στον Πρόεδρο κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ το νεοκδοθέν επετειακό βιβλίο με τίτλο «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» .

Συγγραφέας του Βιβλίου αυτού είναι Πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α κ. Νικόλαος Ι. Κουτρουμπής Ταξίαρχος ε.α. της Ελληνικής Χωροφυλακής.

 Το Βιβλίο έχει 175 σελίδες με Δέκα Κεφάλαια και Παράρτημα.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών  αποδέχθηκε ομόφωνα την προσφορά του συγγραφέα ο οποίος εκχώρησε στο Σύνδεσμο το δικαίωμα έκδοσης και διακίνησης του Βιβλίου με τον αναφερόμενο τίτλο.

Ο συγγραφέας με λόγο γλαφυρό και μεστό εστιάζεται στην ιστορική εξέλιξη και την προσφορά του θεσμού της Αστυνομίας, στους εθνικούς αγώνες για την ικανοποίηση των ιδανικών του έθνους για την αναγέννηση και ασφάλεια της κοινωνίας, στα διακόσια χρόνια του ελεύθερου εθνικού βίου από την Επανάσταση του 1821. Το Βιβλίο είναι προσαρμοσμένο στην Εθνική Επέτειο των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία και εκφράζει τους στόχους και τους ευρύτερους σκοπούς του Συνδέσμου. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους εν αποστρατεία και εν ενεργεία συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά την πρώτη ανάγνωση του βιβλίου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ  μετά τη θετική του σκέψη εκτιμά ότι μια ανάλογη συνέχεια Έργου αυτού θα είναι η συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού από τα αναφερόμενα κεφάλαιά του προκειμένου γίνει ακόμη ποιο γνωστό με την σύγχρονη τεχνολογία και έτσι χωρίς δισταγμό ενημέρωσε τον Έφορο της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. ΚΟΥΤΡΟΥΦΙΝΗ Σπυρίδωνα ο οποίος δέχτηκε την πρόταση του Προέδρου να ασχοληθεί λόγω αρμοδιότητας.

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του Συνδέσμου ως επίσης και με τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών που έχει την ευθύνη διακίνησης ώστε το εν λόγο βιβλίο συμπληρωθεί όπως προαναφέραμε.

  

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το βιβλίο τιμάτε με προσφορά στο χρηματικό ποσό των 10 € για όλους τους φίλους αναγνώστες και ενδιαφερόμενους. Τα όποια έσοδα προκύψουν από την διάθεση του βιβλίου θα διατεθούν από τον Σύνδεσμο Αθηνών για φιλανθρωπικούς πολιτιστικούς κ.λ.π. σκοπούς σύμφωνα με το καταστατικό του. Ο Σύνδεσμος  Αθηνών ευελπιστεί ότι θα τύχει ανάλογης υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό και ιδιαίτερα από τους συνδικαλιστικούς φορείς ΠΟΑΣΑ, ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ.

Είναι τιμή όλων μας με την ανάγνωση του βιβλίου ο καθένας από εμάς να θυμάται πολλά από την υπηρεσιακή του σταδιοδρομία και το μεγάλο  έργο που έχει προσφέρει στην κοινωνία και στην πολιτεία όλα αυτά τα  επίπονα χρόνια δρώντας ως προστάτης φύλακας δημοκρατίας, νομιμότητας και κοινωνικής ειρήνης.-

 

Ο Πρόεδρος

Μιχαήλ ΜΑΝΤΑΣ

Ανθ/μος ε.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου