ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
 Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ομιλία του Προέδρου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ 

Αγαπητοί γονείς και συγγενείς των θυμάτων, Συνάδελφοι και Συναδέλφισες, Φίλοι και Φίλες των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εμείς οι Απόστρατοι τιμούμε τους συναδέλφους που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας μπροστά στο καθήκον τους.

Εμείς οι Απόστρατοι στηρίζουμε το δύσκολο έργο της Αστυνομίας και το επαινούμε.

Εμείς οι Απόστρατοι ενώνουμε το παρελθόν με το παρών και για τον λόγο αυτό ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας δημιούργησε τις προθήκες που με τα Ιστορικά Κειμήλιά τους διατηρούν την Ιστορία των Σωμάτων Ασφαλείας ( πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, πρώην Αστυνομίας Πόλεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού   Σώματος)                                                           όπου σήμερα σας καλούμε να επισκεφθείτε στον ειδικό χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας μετά το πέρας της παρούσας εκδήλωσης.

Εκεί θα ευρίσκεται ο ομιλών για να σας ενημερώνει. 

 Επίσης έχει αρχίσει η συγκέντρωση στοιχείων προκειμένου δημιουργήσουμε ένα τεύχος  με την Ιστορία που διαδραμάτισε η Αστυνομία από το 1821 μέχρι σήμερα.-


Η συνέχεια από την επαγγελματική σελίδα " ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ " πηγή της ανάρτησης.

Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών και Στρατιωτικών στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:22:00 π.μ. |  |  |  | 
Νεκροταφείο Ναυπλίου

Το πρώτο Ψυχοσάββατο κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης υπέρ των πεσόντων, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών και Αξιωματικών - Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων.


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022  μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων Αστυνομικών θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος, στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ναυπλίου.


Επίσης τελέστηκε με μέριμνα της ΥΔΥΠΝ επιμνημόσυνη δέηση και υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών – Οπλιτών στους αγώνες του Έθνους.


Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος.  


Αμέσως μετά τελέστηκε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.


Στις εκδηλώσεις μνήμης παραβρέθηκαν, εν ενεργεία αστυνομικοί και στρατιωτικοί συνταξιούχοι, πολίτες, συγγενείς, καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων του τόπου μας, τιμώντας έτσι τη μνήμη των Αστυνομικών και Στρατιωτικών που έδωσαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και μετά το πέρας της τελετής, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις προθήκες με ιστορικά κειμήλια που έχει δημιουργήσει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας. 


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας δημιούργησε τις προθήκες που με τα Ιστορικά Κειμήλιά τους διατηρούν την Ιστορία των Σωμάτων Ασφαλείας ( πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, πρώην Αστυνομίας Πόλεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος) . Επίσης έχει αρχίσει η συγκέντρωση στοιχείων προκειμένου δημιουργηθεί ένα τεύχος ή βιβλίο με την Ιστορία που διαδραμάτισε η Αστυνομία από το 1821 μέχρι σήμερα. Εκεί θα ευρίσκεται ο ομιλών για να σας ενημερώνει. Ακολούθησε δεξίωση προς όλους τους καλεσμένους.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου