ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ενημερωτικό για πρόταση ΕΑΑΣ για κατάργηση πόρων ΜΤΣ


 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μενάνδρου 54  Τ.Κ. 104 31,  ΑΘΗΝΑ
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: Μεσογείων 96 Τ.Κ. 115 27 ΑΘΗΝΑ
Ε-mail:poaasa@yαhoo.gr  - Ιστοσελίδα: www.poaasa.gr
Τηλέφωνο : 210-5249884
                                                     Αθήνα 16-4-2022

                                            ΠΡΟΣ 
                                ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ - ΕΝΩΣΕΙΣ 
ΘΕΜΑ : Ενημερωτικό για πρόταση ΕΑΑΣ για κατάργηση πόρων ΜΤΣ που προέρχονται ως ποσοστό από δαπάνες αμυντικές και υπαγωγή τους ΕΚΟΕΜΣ .

Κύριε Πρόεδρε , 
Προς ενημέρωσή σας σας διαβιβάζουμε το παρακάτω ενημερωτικό από τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. και μέλους της Ε.Α.Α.Σ. για ενημέρωσή σας και ενημέρωση των κ.κ. Βουλευτών περιφερείας σας  ,ερχόμενοι σε επαφή και με τους συναδέλφους των  τοπικών  Παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Σ. και άλλων Συνδέσμων αποστράτων Ε.Δ. και γνωστοποιώντας και σε αυτούς για την απαράδεκτη αυτή πρόταση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. , που εάν υλοποιηθεί από το ΥΠΕΘΑ  θα αδυνατίσει το Μ.Τ.Σ. και κατ' επέκταση τα μερίσματά μας .

                               ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 


Αγαπητοί συνάδελφοι,  μέλη  του ΔΣ της ΠΟΑΣΑ, καλή Ανάσταση Χρόνια πολλά σε όλους.

Σας ενημερώνω για την πρόταση/ απόπειρα της πλειοψηφίας της ΕΑΑΣ να καταργήσει την ισχύουσα νομοθεσία που αποδίδει ποσοστό από τις αμυντικές δαπάνες στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και στο ΜΤΣ και να το υπαγάγει στον ΕΚΟΕΜΣ.

Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος σας γνωρίζω ότι μόλος το πληροφορήθηκα διαμαρτυρήθηκα έντονα, ενώπιον του Προέδρου  παρουσία και του διευθύνοντα Συμβουλου της ΕΑΑΣ, για με την προτεινόμενη ρύθμισή τους  να αφαιρεθούν απο ΜΤΣ και να υπαχθούν στον ΕΚΟΕΜΣ οι πόροι που προέρχονται ως ποσοστό των δαπανών του ΥΕΘΑ και  που ελήφθη εκ μέρους  της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΑΑΣ,  απόντος εμού και  μειοψηφούσης της Υποστρατήγου ε.α ΕΛ.ΑΣ Παπαδάτου Σοφίας, καθώς δίνει την χαριστική βολή στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού που δεν είναι ασφαλιστικό Ταμείο, λαμβάνει αυτούς τους πόρους ως αντιστάθμισμα  της εργοδοτικής εισφοράς, στην οποία η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΑΑΣ αναφέρεται αλλά επιλεκτικά μόνον για τον ΕΚΟΕΜΣ.
 Τους δήλωσα ότι εφόσον  επιθυμούν να λαμβάνουν αυτήν την εργοδοτική εισφορά, να την διεκδικήσουν απο την Κυβέρνηση, για τον ΕΚΟΕΜΣ αφού πρώτα ο ΕΚΟΕΜΣ  γίνει ασφαλιστικό ταμείο και όχι να ζητάνε υποκριτικά να καταργηθεί ένας  ισχύων νόμος που ισχύει για όλα τα Μετοχικά Ταμεία  των Ε.Δ και που θίγει άμεσα  και αποκλειστικά  μόνον τους ασφαλισμένους που προέρχονται από την ΕΛ. ΑΣ. 
Ο λόγος είναι προφανής  και αυτονόητος,  η ιδιοτέλεια...... να λάβουν μόνον εκείνοι, οι απόστρατοι του στρατού ξηράς αυτόν τον υψηλό κοινωνικό πόρο, και μάλιστα ενόψει των μεγάλων αμυντικών αγορών!!!

Τους υπενθύμισα δια ζώσης και εγγράφως ότι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι  στις Δημοκρατίες οι  νόμοι αλλάζουν πάντα  σε συνεννόηση  με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, ιδίως όταν κάποιοι καταφανώς θίγονται όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση εμείς και όχι μονομερώς υπό την επίφαση δήθεν δημοκρατικής νομιμοποίησης, πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΑΑΣ,  όπως έκαναν αγνοώντας μας με τη πρότασή  τους, χωρίς καμία προηγούμενη  ενημέρωσή μας και ενώ γνωρίζαν ότι θα απουσίαζα, ήμουν πρόεδρος επιτροπής τροποποίησης καταστατικού ΠΟΑΣΑ και δολίως έφεραν χωρίς να το γνωρίζω την συγκεκριμένη πρόταση εκείνη την ημέρα, δεν τους βόλευε προφανώς η παρουσία μου, στο έκτακτο ΔΣ της Δευτέρας 11-4-2022 και  ενεργώντας εις βάρος των συμφερόντων  τόσον του  ίδιου του ΜΤΣ αλλά και  της πλειοψηφίας των μερισματούχων, του ΜΤΣ, που προέρχονται από την ΕΛ. ΑΣ.

Παρότι  τους ζήτησα άμεσα να απαλειφθεί η επίμαχη παράγραφος της πρότασής  τους που αναφέρει να καταργηθεί/ αφαιρεθεί ο πόρος του 4 τοις εκατό απο τις δαπάνες για την Αμυνα  από το ΜΤΣ, εκείνοι την προχώρησαν και την απέστειλαν ήδη στα μέλη της ΕΑΑΣ και στα παραρτήματά της αλλά και στον ΥΕΘΑ,  πρόταση  που θίγει  άμεσα τον πυρήνα της ΕΑΑΣ που είναι το: "Εν τη ενώσει η ισχύς", και τους τόνισα να μην ξεχνούν ότι  από το 1853  μέχρι και σήμερα μας  συνδέουν κοινοί αγώνες και   δεσμοί αίματος,  η Χωροφυλακή  και νυν Ελληνική Αστυνομία,  η Συνοριαφυλακή και ο Ελληνικός  Στρατός ήταν συνιδρυτές του ΜΤΣ και εκείνοι με την πρότασή τους για καθαρά  ιδιοτελείς λόγους, για τριάκοντα αργύρια, πρόδωσαν αυτήν την διαχρονική σύνδεση και κοινή μας πορεία ,  όμως τους ξεκαθάρισα ότι εμείς δεν θα το επιτρέψουμε,  με κάθε νόμιμο μέσο.

Μπορεί να είμαστε δύο, μειοψηφία στο ΔΣ της ΕΑΑΣ, όμως έχουμε μαζί μας τόσον το ισχύον  δίκαιο που θέλουν να διαγράψουν,  την παράδοση αιώνων  και τέλος την πλειοψηφία των μερισματούχων του ΜΤΣ που επιδεικτικά με την πρότασή τους αγνόησαν.

Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας και αιτούμαι την άμεση σύγκληση έκτακτου ΔΣ της ΠΟΑΣΑ αλλά και κοινοποίηση του παρόντος σε όλες τις Ενώσεις και Συνδέσμους μέλη μας για την ενημέρωσή τους και εκδήλωση εκ μέρους τους των ενδεδειγμένων ενεργειών και παραστάσεων στους τοπικούς βουλευτές ενόψει Πάσχα.
.
Αθήνα 16 Απριλίου 2022

Με εκτίμηση
Νικήτας Ι. Καλογιαννάκης
Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΑ
Αστυν. Δ/της ε.α -Δικηγόρος -Μέλος ΔΣ ΕΑΑΣ ΕΛ.ΑΣ

   Ο Γενικός Γραμματέας                                             Ο     Πρόεδρος 
ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς                         ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
     Αντιστράτηγος ε.α.                                                    Υποστράτηγος ε.α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου