ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΙΣΤΟΡΙΚΟ και Τρόπο Μετάβασης στον ΄Αγιο Νικόλαο τον Κρασόκτιστο για τον Εορτασμό 19-5-2022 από Κοινού Σ.Α.Σ.Α. Ν. Αργολίδας με Ενωση Κρητών και Φίλων Κρήτης

 


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας την 9-5-2022 σας ενημέρωσε είτε με e-mail  είτε με ανάρτηση στο   blogger  Απόστρατοι Νομού Αργολίδας  ότι δυνάμει απόφασης 232/2019 Δ.Σ. και τώρα σας γνωστοποιεί ως επίσης και  το ΄Αρθρο – 42 του καταστατικού ότι ο ΄Αγιος Νικόλαος είναι ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  και ότι εκεί θα γίνεται  ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ προκειμένου ενημερωθούν όλα τα Μέλη του Συνδέσμου και της Π.Ο.Α.Σ.Α. 






Ο ΄Αγιος Νικόλαος ο « Θαυματουργός », υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, ΄Αγιος Ιεράρχης, Αρχιεπίσκοπος Μύρων, προστάτης των Ναυτικών, ΄Αγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης, αλλά και της Ρωμαϊκής Εκκλησίας είναι  ο προστάτης του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας και η επέτειός του   θα τιμάται  την 20  Μαΐου εκάστου έτους, εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου  στο εκκλησάκι της Καραθώνας Ναυπλίου,  Άγιος Νικόλαος ο  « Κρασόκτιστος ».

Τα της Εορτής ορίζονται δια αποφάσεως του Δ/κού Συμβουλίου, προσκαλουμένων  απάντων των μελών του Συνδέσμου μετά των οικογενειών των, ως επίσης αι διοικήσεις των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Αργολίδας και οι λοιποί Αρχαί, προσκαλούμενοι όπως προσέλθουν εις την εορτή ταύτην.

Συνάδελφοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

 Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  μας ζήτησαν να 

σταλθούν ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από το 

γραφικότατο και όμορφο Εκκλησάκι που θα γίνει ο Εσπερινός.

Αυτή την χρονιά θα γίνει εορτασμός κοινός.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία  και σε  συνεργασία με την ΄Ενωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας όπου συνεορτάζουμε για πρώτη φορά και προσπαθούμε για ότι το καλύτερο.

Όποιος τυχόν Απόστρατος της  Π.Ο.Α.Σ.Α. θελήσει να έλθη 

αφού φτάσει στο ΝΑΥΠΛΙΟ παίρνει το δρόμο προς το 

ΠΑΛΑΜΗΔΙ και φτάνει στο τέρμα της Παραλίας της 

Καραθώνας

Τέλος δρόμου που έχει ένα μεγάλο χώρο για στάθμευση και μετά παίρνεις  το Μονοπάτι που κάνεις 10 λεπτά.



Από το σημείο αυτό βλέπουμε στο βάθος την Ακροναυπλία της πόλεως Ναυπλίου.


Ξεκινάμε το μονοπάτι









  Και φτάνεις στο γραφικό εξωκλήσι


  Από την ΄Ενωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας έγινε το άσπρισμα και το βάψιμο στα κάγκελα.







            


  

  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου