ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ από το ΝΑΥΠΛΙΟ που εορτάζει τον Πολιούχο του " ΑΓΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ " ο Σύνδ. Αποσ.Σωμ. Ασφαλ. Ν. Αργολίδας

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στο Πανηγυρισμό της Πόλεως Ναυπλίου όπου σήμερα 1-2-2023 εορτάζει τον Πολιούχο Προστάτη του ΄Αγιο Αναστάσιο.  


Περισσότερα από την Πηγή της Ανάρτησης που είναι η Επαγγελματική Ιστοσελίδα 



 Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Το Ναύπλιο πανηγυρίζει τον Προστάτη του Άγιο Αναστάσιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:33:00 μ.μ. |  |  | 
Περιφορά
Τη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου το Ναύπλιο γιόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα προσκυνηματικό ναό της πόλης.
Κατά την θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος ,οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Κεράμων Βαρθολομαίου ,από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. 
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας, Α. Πουλάς,ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαντζούνης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Τ. Γανώσης, οι Αντιδήμαρχοι Ναυπλιέων Π. Λέντζος και Χ. Ζέρβας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, ο υποψηφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ψυχογυιός, η αναπληρώτρια βουλευτής της Ν.Δ. Ε. Παναγιωτοπούλου, η πολιτευτής της Ν.Δ. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, ο Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Τ. Γεώργας, ο απ. Στρατηγός Νικόλαος Λάλος κα.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στην πόλη προς ευλογία των κατοίκων
Στη λιτανευτική πομπή συμμετείχαν μαθητές από τα σχολεία της πόλης με προπομπό την δημοτική φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων.
Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλλε ο Νικόλαος Ταμπρατζής, Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Ιεράς -Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και ο πρωτοψάλτης και αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας.
Ο Αναστάσιος ήταν ζωγράφος και κατοικούσε στο Ναύπλιο. Εξαιτίας μιας ερωτικής απογοήτευσης, έγινε μουσουλμάνος. Όταν θέλησε να ξαναγίνει χριστιανός, καταδικάσθηκε σε θάνατο δι’ απαγχονισμού. Προτού οδηγηθεί στον τόπο της εκτέλεσής του, λυντσαρίστηκε από το εξαγριωμένο πλήθος την 1η Φεβρουαρίου 1655.
Ο εφημέριος το ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Οικονόμου ,ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες που λάμπρυναν την πανήγυρη με την παρουσία τους καθώς και το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για την συνδρομή τους στους εορτασμούς του Αγίου.
Απολυτίκιον του Αγίου Αναστασίου Ήχος α΄

«Τοις ξίφεσιν το σώμα εις λεπτά μερισθέντος σου,υπ’Αγαρηνών των αθέων μέγας ώφθης εν μάρτυσιν.Και πλήρης θείας χάριτος δειχθείς θαυμάσιος εγένου τοις πιστοίς.Διά τούτο και ημείς σου την μνήμην την φαιδράν Αναστάσιε εκτελούμεν . Χαίροις ουν νεομάρτυς του Χριστού ,χαίροις το ημέτερον καύχημα και χαίροις ο πολιούχος τε Ναυπλίου ένδοξε» «Αναστάσιος συγκοπείς σαρκός μέλη. Άρτιος έσται εσχάτη αναστάσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου