ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ο Σύνδεσμος Αποστρ. Σωμ. Ασφαλ.Ν.Αργολίδας τίμησε την μνήμη του Ι.Καποδίστρια

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις τιμής για την μνήμη του Ιωάννη ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ  μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου. 

Κατάθεση στεφάνου κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ. 

Φωτογραφικό υλικό και την εν γένει εκδήλωση παρακάτω από την επαγγελματική Ιστοσελίδα. ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. 

 

Η πόλη του Ναυπλίου τίμησε τη μνήμη του Ι. Καποδίστρια και των ευεργετών της (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:01:00 μ.μ. |  | 
Τσολιάδες άγημα
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Ναυπλιακό Ίδρυμα "Ιωάννης Καποδίστριας" διοργάνωσαν στην πόλη του Ναυπλίου εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.
Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια του ευπατρίδη της πολιτικής που με την ευφυΐα του και την διοικητική του ικανότητα συνέβαλε στη δημιουργία και στη θεμελίωση του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους από εδώ στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος. 
Παράλληλα όμως τιμά την αγαθοεργία, την ευεργεσία και την ανιδιοτελή προσφορά των δωρητών του τόπου οι οποίοι ήταν ξεχωριστά και φωτισμένα πρόσωπα, τα οποία με την οικονομική τους ευμάρεια συνέδραμαν αποφασιστικά ώστε ο δήμος Ναυπλιέων να ανταποκριθεί στις πολλές και ποικίλες ανάγκες των δημοτών του.
Στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και πάνδημο μνημόσυνο, στην μνήμη του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των Ευεργετών του Δήμου Ναυπλιέων. Κατα την επιμνημόσυνη δέηση έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Αργολίδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αργολίδας, Δημήτριος Καρκαλάτος.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Πρώτου Κυβερνήτη στην Πλατεία Καποδίστρια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου. 

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν, ο Σύλλογος «Αρματωμένοι Μωραΐτες-Στάικος Σταϊκόπουλος Ναύπλιο 1822», και μαθητικά τμήματα από σχολεία του Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου