ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

5 ημ.Οδοιπορικού ταξιδίου ΣΥΝΔ.ΑΠΟΣ.ΣΩΜ.ΑΣΦΑΛ.Ν. Αργολίδας στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ στις "Αλησμόνητες Πατρίδες του Ξεριζωμού των Προγόνων μας"

 26 Οκτωβρίου 2023 

Περιοχή Καππαδοκίας




Το πρωί της 26 Οκτωβρίου 2023 αφού βγάλαμε μερικές φωτογραφίες από το σημείο όπου κάναμε την διανυκτέρευσή μας στο Ξενοδοχείο 
  ξεκινήσαμε  για να πάμε στην  περιοχή της Καππαδοκίας όπου ήταν και ο βασικός προορισμός του ταξιδίου αυτού.





Πραγματικά μία πολλή ωραία και σύγχρονη πόλη κάτι που φαίνεται από τις φωτογραφίες και το video. Σύγχρονοι δρόμοι - γέφυρες - Τραίνα κ.λ.π.  



                 Στην πορεία μας συναντάμε το Καραβάν Σαράϊ το οποίο ήταν το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο  της ανατολής όπου υπήρχε η ξεκούραση.
                Είχε φτιαχτεί προς αποφυγή των ληστειών και επιδρομών καθότι ήταν από εκεί ο δρόμος προς την Καππαδοκία δρόμος  του Μεταξιού όπως είχε ονομαστεί από  Ευρώπη προς την Μικρά Ασία.









 Κάναμε και εμείς μία μικρή στάση για ξεκούραση και να το περιηγηθούμε και στη συνέχεια  ξεκινήσαμε και πάλι την πορεία μας. 


ΜΑΝΑSTIR   VADISI 

























Με τον φίλο και συνάδελφο Απόστρατο Πρόεδρο  του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  Ν. Λακωνίας Παναγιώτη ΛΙΑΣΚΟ ο οποίος ακολουθεί στα Ταξίδια του Συνδέσμου μας.











Για μεσημεριανή ξεκούραση σε ένα ωραίο χωριό που το μαγαζί  ήταν διαμορφωμένο μέσα στο νερό με τις πάπιες να έρχονται δίπλα μας.  Πραγματικά κάτι το διαφορετικό για μας.










Μετά την ξεκούραση ξεκινήσαμε και πάλι πηγαίνοντας στο ωραίο τοπίο της ΚΟΙΛΑΔΟΣ των ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ. 



Τα περιστέρια της Καππαδοκίας ήταν οι ταχυδρόμοι της παλαιάς

 εποχής τα οποία και είχαν λατρέψει οι Καππαδόκες.

Μέσα στα  βράχια, στις 

τρύπες είχαν δημιουργήσει τις φωλιές τους, ένας μεγάλος 

περιστερώνας.








Το βράδι φθάσαμε στο Ξενοδοχείο μας που ήταν στο Προκόπι Καππαδοκίας μία ωραία μικρή πόλη όπου το βράδι ελεύθεροι βγήκαμε να  την απολαύσουμε και ένα μεγάλο μέρος από τους συνταξιδιώτες βρεθήκαν στο ίδιο  BAR με ποικίλη μουσική. Ως Έλληνες όμως δεν αργήσαμε να κάνουμε το BAR να παίζει Ελληνικά Τραγούδια όπου Έλληνες και Τούρκοι χορεύουμε παρέα








Έτσι τελείωσε μία ημέρα ακόμη με την διασκέδαση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου