ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι συμβουλές της γιαγιάς: 6 tips καθαριότητας!

ΠΗΓΗ : http://www.madata.gr

30 Νοεμβρίου 2013 | 17:531585 
Οι συμβουλές της γιαγιάς: 6 tips καθαριότητας!
Όλοι έχουμε ακούσει από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας σπιτικές συμβουλές και έξυπνα tips καθαριότητας. Ποια από αυτά, όμως, όντως κάνουν δουλειά;

# Χρησιμοποίησε εφημερίδες για τα τζάμια

Είναι αλήθεια. Οι ίνες που περιέχουν οι εφημερίδες είναι πιο πυκνές από αυτές που περιέχει το χαρτί κουζίνας. Αυτό επιτρέπει στις εφημερίδες να απορροφούν τα υγρά και να μην σκίζονται εύκολα.

# Βάλε τα σφουγγάρια στο φούρνο μικροκυμάτων

Ναι! Βάζοντας τα βρώμικα σφουγγάρια σου μέσα σε ένα μπολ με νερό και λίγο χυμό λεμονιού και τοποθετώντας το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων τα σφουγγάρια καθαρίζονται από τα μικρόβια.

# Χρησιμοποίησε φυστικοβούτυρο για να αφαιρέσεις την τσίχλα

Αυτό το κρεμώδες φαγητό μπορεί πολύ εύκολα να αφαιρέσει τις τσίχλες από τα παπούτσια σου αλλά και από άλλα μέρη. Βάλε απλά μία-δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο στο σημείο που βρίσκεται η τσίχλα και τρίψε με μία βούρτσα.

# Γέμισε μία τρύπα στον τοίχο με σαπούνι

Αν έχεις παρατηρήσει κάποιες μικρές τρυπούλες-βαθουλώματα στους λευκούς τοίχους σου μπορείς να τα γεμίσεις με λευκό σαπούνι. Τρίψε το σαπούνι στην τρύπα μέχρι αυτή να γεμίσει.

# Χρησιμοποιήσε αλουμινόχαρτο στο σιδέρωμα

Αυτό το tip θα κάνει τα ρούχα σου πιο απαλά και από τις δύο μεριές.

# Χρησιμοποίησε καρύδια στις γρατζουνιές των επίπλων

Αφαίρεσε το καρύδι από το κέλυφός του και τρίψε με αυτό τις γρατζουνιές των επίπλων σου. Τα έλαια του καρυδιού θα διαπεράσουν την επιφάνεια του επίπλου και θα φτιάξουν τη ζημιά.
Πηγή: faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου