ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Μικρή ανάκαμψη των ΜμΕ «βλέπει» η Κομισιόν. ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΠΗΓΗ :  "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
27/11/2013
Μικρή βελτίωση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτιμά ότι θα σημειωθεί το 2014, σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Κομισιόν για τις επιδόσεις των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην ΕΕ, το 2013 η απασχόληση στις ευρωπαϊκές ΜμΕ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,3% κατά μέσο όρο, σε σχέση με το 2012, ενώ η προστιθέμενη αξία ατών των επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να αυξηθεί κατά 1%.
Για τις ΜμΕ στην Ελλάδα, η έκθεση αναφέρει ότι μετά τις πολύ αρνητικές τάσεις που καταγράφηκαν την τελευταία πενταετία (2008-2013), προβλέπεται σταδιακή βελτίωση στους βασικούς δείκτες.
Ειδικότερα, από το νέο έτος αναμένεται βελτίωση στον αριθμό των επιχειρήσεων, στην απασχόληση του τομέα και στην προστιθέμενη αξία στο σύνολο της οικονομίας.
Επίσης, η Επιτροπή αναφέρει στην έκθεση ότι την τελευταία πενταετία επλήγησαν ιδιαίτερα οι πολύ μικρές επιχειρήσεις - από 1 έως 9 άτομα- και οι οποίες αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών ΜμΕ.
«Η παρατεταμένη ύφεση, που επιδεινώνεται από τα μέτρα λιτότητας και την καθυστέρηση των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έχει πλήξει σοβαρά τις ΜΜΕ και μάλιστα σε δυσανάλογα μεγαλύτερο βαθμό από τις μεγάλες επιχειρήσεις» παρατηρεί η Κομισιόν, σημειώνοντας ότι πολλά φορολογικά κίνητρα και/ή απαλλαγές που υπήρχαν για τις ΜμΕ, σήμερα έχουν καταργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου