ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πρόκληση από την τουρκική πρεσβεία στην Αυστραλία: «Δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων και Αρμενίων»

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/proklisi-apo-tourkia.html#ixzz2ls3sphEf


 proklisi-apo-tourkia

Ο ιστορικός χρόνος είναι αναλλοίωτος. Το αίμα που έτρεξε σε πεδία μάχης ή τα ομαδικά θυσιαστήρια που προκλήθηκαν από συγκεκριμένες χώρες, δεν γίνεται να λογίζονται ως μύθοι. Η τουρκική πρεσβεία στην Αυστραλία προσπάθησε, με τρόπο άκομψο και καταδικαστέο να αλλάξει την Ιστορία.


Χρησιμοποιώντας το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στην Καμπέρα,διοργάνωσε μια εκδήλωση στην οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, είχε ως αντικείμενο έρευνας την γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων. Ή, μάλλον, την... μη ύπαρξή της. 

Στην εκδήλωση μίλησε ένας Αμερικανός καθηγητής, ονόματι Τζάστιν ΜακΚάρθυ (προσκεκλημένος από την τουρκική πρεσβεία), ο οποίος θέλησε να «ισοπεδώσει» την ιστορική πραγματικότητα, λέγοντας πως «υπήρξαν νεκροί, αλλά δεν ήταν αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου που να συνιστά γενοκτονία».


Η ομιλία του εν λόγω καθηγητή (μάλιστα έχει περιοδεύσει σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη) προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Πολλά μέλη του Κοινοβουλίου, καθώς και οργανώσεις Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και τα... συμπεράσματά της. Μάλιστα, με κάθε επίσημο τρόπο το αυστραλιανό κοινοβούλιο αποδοκίμασε τον ΜακΚάρθυ και τις εξτρεμιστικές απόψεις του.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, το Κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων. 

dete.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου