ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΣΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
24/12/2013
Τα κάλαντα έψαλλαν το πρωί της Δευτέρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η μπάντα της Προεδρικής Φρουράς, η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η Δημοτική Φιλαρμονική της Αμφιλοχίας.
 
Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές, ενώ λίγο αργότερα αναχώρησε όπως κάθε χρόνο για τη Γερμανία, για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του.
Στην αλλαγή του νέου χρόνου θα επιστρέψει για να παραστεί στη δοξολογία και να δεχθεί ευχές στο Προεδρικό Μέγαρο.
Την ιδία ώρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του άκουσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, από παιδιά του ιδρύματος Χατζηκώστα και από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης.
Ο πρόεδρος του Ομίλου, Στέλιος Καγιαδάκης, είπε και μερικές μαντινάδες στον πρωθυπουργό: «Αν είχε Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα η χώρα, δεν θα ΄χε το κατάντημα που είχε μέχρι τώρα.
Από την Κρήτη ήρθαμε δύο λόγια να σας πούμε, μαζί με σας, πρωθυπουργέ, κι εμείς ξαρδιοχτυπούμε. Πετύχατε η χώρα μας ορθή να παραμείνει στη διεθνή τη λαίλαπα, στης κρίσης το καμίνι.
Όμως, τα αποτελέσματα θα πρέπει να φανούνε, να μην υπάρχουν άστεγοι, παιδάκια που πεινούνε. Η συνταγή της τρόικα έχει πολύ αλάτι κι αν δεν αλλάξει η συνταγή θα χάσει τον «πελάτη». Χρόνια πολλά, πρωθυπουργέ, από τους βρακοφόρους, χαράτσι τέρμα της ΔΕΗ κι απ΄τον Στουρνάρα φόρους».
Οι βρακοφόροι της Κρήτης δώρισαν στον πρωθυπουργό μία μεταξοτυπία με θέμα την αρπαγή της Ευρώπης και στη σύζυγό του ένα βιβλίο με την ιστορία της Κρήτης.
Παραδοσιακά κάλαντα ήχησαν και στο υπουργείο Εξωτερικών. Υπό τον ήχο της ποντιακής λύρας, μέλη του τμήματος χορού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, έψαλαν τα κάλαντα στην πολιτική ηγεσία και στα στελέχη του Υπουργείου και στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο.
Ακολούθησαν μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που έψαλαν τα Κάλαντα και έδωσαν θερμές ευχές στον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, για τις γιορτές. Ο κ. Βενιζόλος τους ευχαρίστησε και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου