ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ημερομηνία Καταχώρησης Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013.

ΠΗΓΗ : Votegreece.gr

λογικη
Κατά την διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας τραπέζης, ο ληστής φώναξε στους πελάτες ” Μην κινηθείτε! Τα λεφτά ανήκουν στο κράτος! Η ζωή σας ανήκει σε σας όμως!”
Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα. Αυτή η μέθοδος, ονομάζεται “Mind Changing Concept”, στα ελληνικά σημαίνει ¨ Αλλαγή παραδοσιακού τρόπου σκέψης!.

Τότε, μια πελάτισσα στήθηκε κάπως προκλητικά σε ένα τραπέζι, περιμένοντας ίσως κάτι διαφορετικό από τους ληστές να της κάνουν. Ο ένας ληστής λοιπόν, της λέει. “Σοβαρέψου κυρία μου, πρόκειται να σας ληστέψω, όχι να σας βιάσω! ”
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται “Being Professional” στα ελληνικά επαγγελματισμός, δηλαδή να εστιάζεις την προσοχή σου σε αυτό που έχεις εκπαιδευθεί.
Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν ο μικρός αδελφός, με πτυχίο μάστερ, λέει στον μεγάλο αδελφό, απόφοιτο δημοτικού. ” Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε! ”
Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει. “Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε! Το βράδυ στις ειδήσεις, που θα ανακοινώσουν την ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσόν που κλάπηκε! ”
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται “Experience.”ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία μάστερ.
Όμως στην τράπεζα, μετά την ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στον διευθυντή να καλέσει την αστυνομία. Ο διευθυντής του λέει. “Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς και κοντά στα 70 που έχουμε καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100! ”
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται “Swim with the tide.” Στα ελληνικά σημαίνει, χρησιμοποιούμε μια δυσάρεστη κατάσταση προς όφελός μας.
Ο ταμίας λέει “Μακάρι να έχουμε μια ληστεία κάθε μήνα! ”
Αυτό λέγεται “Killing Boredom.” Στα ελληνικά σημαίνει ότι η προσωπική ευτυχία, είναι πιο σημαντική από την δουλειά σου.
Το βράδυ, στις ειδήσεις, ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσόν των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές, μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσόν που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια…
Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει ” Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού πήρε 80 εκατομμύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι διευθυντής της τράπεζας παρά ληστής!”
Αυτό λέγεται “Knowledge is worth as much as gold!” Στα ελληνικά σημαίνει, η γνώση αξίζει όσο ο χρυσός!
Ο διευθυντής της τράπεζας ήταν πολύ χαρούμενος, που κάλυψε τις κλοπές του, εξαιτίας της ληστείας. Αυτό λέγεται “Seizing the opportunity.” Daring to take risks!” Στα ελληνικά σημαίνει, αρπάζω την ευκαιρία, τολμώ να πάρω το ρίσκο!
Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου