ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Δεν είναι μόνο η Ελληνίδα μάνα -Κινέζα έκανε πρωτοσέλιδη δέσμευση σε εφημερίδα ότι θα σταματήσει να πιέζει το γιο της για γάμο

Δεν είναι μόνο η Ελληνίδα μάνα -Κινέζα έκανε πρωτοσέλιδη δέσμευση σε εφημερίδα ό

 

18.01.2014 13:51

Οχι, η ερώτηση «πότε θα παντρευτείς», που συνήθως συνοδεύεται από το «πότε θα γίνω γιαγιά», δεν διατυπώνεται μόνο στη γλώσσα μας, ούτε είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελληνίδας μάνας η οποία βέβαια το έχει αναγάγει σε... επιστήμη. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι μία Κινέζα αναγκάστηκε να δεσμευθεί δημόσια σε εφημερίδα πως θα σταματήσει να πιέζει τον γιο της να παντρευτεί, προκειμένου να τον πείσει να γυρίσει στο σπίτι.

Η συγκεκριμένη μητέρα δημοσίευσε πρωτοσέλιδη καταχώρηση σε κινεζική εφημερίδα της Μελβούρνης για να πείσει τον γιο της πως σοβαρολογεί όταν υπόσχεται πως θα σταματήσει τη μουρμούρα περί γάμου.
«Πενγκ, σε έχω πάρει τηλέφωνο πολλές φορές αλλά δεν το σηκώνεις. Ισως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πάρεις το μήνυμά μου. Η μαμά και ο μπαμπάς δεν θα σε πιέσουν ξανά για να παντρευτείς. Σε παρακαλώ γύρνα στο σπίτι. Με αγάπη, μαμά»! Αυτό έγραφε η πρωτοσέλιδη καταχώρηση που μπορεί να προκαλέσει νέο... εμφύλιο στο σπίτι της οικογενείας, με αντικείμενο το γεγονός ότι οι γονείς δεν δίστασαν να ρεζιλέψουν τον γιο τους σε εφημερίδα που διαβάζουν κατά μέσο όρο 18.000 άνθρωποι κάθε ημέρα.
Οι διακοπές για τη νέα χρονιά ξεκινούν φέτος στις 31 Ιανουαρίου για τους Κινέζους. Ο Πενγκ δεν είναι ο μοναδικός που υφίσταται την πίεση των γονιών του. Χαρακτηριστικό είναι πως οι κινέζικες εφημερίδες την ονομάζουν «περίοδο πίεσης για γάμο». Ο... κυνηγημένος γιος μένει στη Μελβούρνη, αλλά οι γονείς του ζουν στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας και ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα τον πείσουν να γυρίσει στο σπίτι του για τις γιορτές.

ΠΗΓΗ :


 


|iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/139431#ixzz2qlO0bHRZ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου