ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πανηγυρίζει το Ναύπλιο τον πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο

ΠΗΓΗ : "    http://www.argolikeseidhseis.gr   "























Πανηγυρικά εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Αναστάσιου, πολιούχου της πόλης του Ναυπλίου παρουσία θρησκευτικών, τοπικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό εσπερινό που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2014, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος παρουσία του επισκόπου Επιδαύρου κ Καλλινίκου και του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ο μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος κήρυξε τον θείο λόγο.
Να σημειωθεί, πως ο Αρχιερατικός Εσπερινός, κάθε χρόνο γίνεται στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αναστάσιο. Φέτος ήταν αισθητή σε όλους η απουσία του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ιακώβου που επί πάρα πολλά έτη ποίμανε την Αργολίδα.
Ο προσκυνηματικός ναός του αγίου έγινε με τις επίμονες προσπάθειες του Μακαριστού Ιακώβου μιας και η πόλη δεν είχε ναό αφιερωμένο στον Άγιο Αναστάσιο.
Βαθιά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Άρτης τόνισε χαρακτηριστικά , ο μακαριστός σήμερα είναι μαζί μας είναι εδώ και μας βλέπει , τον αγάπαγε τον Άγιο Αναστάσιο…
Παρών στον εσπερινό ο υπουργός ΥΠΕΚΑ Ιωάννης Μανιάτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Β. Σίδερης , Β. Σωτηρόπουλος ,ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Π. Βαμβακάς ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χ.Γραμματικόπουλος, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ναυπλίου και Άργους .
Την φετινή πανήγυρη λάμπρυνε ο Άρχων υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, πρωτοψάλτης του Ι.Ν Φανερωμένης Χολαργού κ. Γ.Χατζηχρόνογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου