ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Γραφείο μήκους 350 μέτρων καλύπτει τις ανάγκες και των 125 υπαλλήλων διαφημιστικής εταιρείας

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma.gr    " 

Last updated on 
γραφείο-μήκους-350-μέτρων-1Η Barbarian Group είναι μία διαφημιστική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη που έχει κερδίσει ήδη αρκετά βραβεία καινοτομίας. Έπειτα από 8 συναπτά έτη στους προηγούμενους χώρους όπου στεγάζονταν τα γραφεία της, η ομάδα της εταιρείας αποφάσισε να αλλάξει δραστικά το εργασιακό της περιβάλλον: τα αναρίθμητα γραφεία, τα δωμάτια συναντήσεων/meetingsκαι οι «προγραμματισμένες συνεργασίες» είχαν αρχίσει να την κουράζουν αφάνταστα..

Η ομάδα κατευθύνθηκε προς μία αρκετά πρωτοποριακή λύση ώστε να «γεμίσει» τον χώρο γραφείων της συνολικής έκτασης 23.000 τετραγωνικών ποδιών σε έναν και μόλις όροφο..  Ο αρχιτέκτονας CliveWilkinson επιλέχθηκε για να σχεδιάσει το νέο εργασιακό χώρο που έχει ως σημείο αναφοράς το γραφείο μήκους 1.100 ποδιών (σ.σ. pentapostagma.gr– 350 μέτρα) στο οποίο θα κάθονται και θα εργάζονται και οι 125 υπάλληλοι της εταιρείας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, ο Wilkinsonανέφερε ότι η ιδέα προήλθε από μία προγενέστερη εκδοχή που είχε σχεδιάσει για διαφημιστική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο το 2004. Το «υπερ-γραφείο» μήκους 350 μέτρων και 4.400 τετραγωνικών ποδιών κατασκευάστηκε όπως μία σανίδα surfαπό κόντρα πλακέ, με κορυφή κατασκευασμένη από ινοσανίδες μεσαίας πυκνότητας.
Το γραφείο αξίας 300,000 δολαρίων δημιουργεί επτά καμάρες και μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες έως και 175 υπαλλήλων. Το γραφείο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο Machineous της Καλιφόρνια και στάλθηκε στη Νέα Υόρκη σε κομμάτια, ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί μέσω του ασανσέρ.
Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, ο πρόεδρος της εταιρείας BenjaminPalmer αναφέρει ότι η κατασκευή ήταν τελικώς φθηνότερη από τις «συμβατικές» λύσεις: για την Barbarian Group το κόστος ήταν τελικώς φθηνότερο από αυτό που θα απαιτούνταν για ξεχωριστούς «θαλαμίσκους» και γραφεία εργασίας.


TO VIDEO ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

γραφείο-μήκους-350-μέτρων-1
γραφείο-μήκους-350-μέτρων-2
γραφείο-μήκους-350-μέτρων-3
γραφείο-μήκους-350-μέτρων-4
γραφείο-μήκους-350-μέτρων-5
γραφείο-μήκους-350-μέτρων-6

γραφείο-μήκους-350-μέτρων-7
γραφείο-μήκους-350-μέτρων-8
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου