ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΣΠΑ: ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΜΕ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 52,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

27/02/2014
Την απόφαση ένταξης επιπλέον 304 επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 52,5 εκατ. ευρώ και δημόσιας δαπάνης 27,65 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Στο πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί από τον περασμένο Οκτώβριο 7.505 έργα συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 929 εκ. ευρώ και δημόσιας δαπάνης 456,6 εκ. ευρώ.
Με την ίδια απόφαση δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα το σύνολο των προτάσεων που αξιολογήθηκαν με βαθμό πάνω από τη βάση, υπό την προϋπόθεση ότι έως τις 20 Μαρτίου θα έχουν ολοκληρώσει το 30 % της επένδυσης ή θα έχουν εγκεκριμένο δάνειο που να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% του προϋπολογισμού και θα υποβάλουν σχετική αίτηση επαλήθευσης στον ΕΦΕΠΑΕ.
Για τους υπόλοιπους επενδυτές ισχύει η προθεσμία της 20ής Μαρτίου προκειμένου να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις και να υποβάλουν αίτηση επαλήθευσης στον ΕΦΕΠΑΕ.
Οι επενδύσεις ανά Περιφέρεια
Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν υπήρχαν δυνητικά εντασσόμενοι επενδυτές, ενώ λόγω των σεισμών εντάσσονται οριστικά όλα τα δυνητικά ενταγμένα έργα που υλοποιούνται στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου