ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μόσχα: Δεν θα ανεχθούμε «τελεσίγραφα» για το Κυπριακό

ΠΗΓΗ : pentapostagma.gr

μόσχα-δεν-θα-ανεχθούμε-τελεσίγραφαΗ Μόσχα αντιτίθεται σθεναρά στις «ασφυκτικές προθεσμίες» χρονοδιαγραμμάτων και τις «έτοιμες συνταγές» διακανονισμού στις επικείμενες διακοινοτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. για το Κυπριακό ζήτημα.
Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Alexander Lukashevich:
«Είναι απολύτως απαραίτητο να επιτύχουμε ευνοϊκές εξωτερικές συνθήκες για την διεξαγωγή των συνομιλιών, για τις οποίες η Μόσχα εκφράζει την πεποίθηση ότι θα πρέπει να είναι απαλλαγμένες από εξωτερικές πιέσεις ή προσπάθειες να επιβληθούν χρονοδιαγράμματα ή «έτοιμες συνταγές», υπογραμμίζει ο Lukashevich στις δηλώσεις του.

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημειώνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τους εταίρους του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. καθώς και με όλους τους ενδιαφερόμενους διεθνείς «παράγοντες».
Η Ρωσική διπλωματία ευελπιστεί ότι μέσω του διαλόγου που θα ξεκινήσει, οι δύο πλευρές θα στοχεύσουν να επιτύχουν μία πλήρης, λογική και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό ζήτημα στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου των ετών 1977 και 1979  (σ.σ.pentapostagma.gr– High LevelAgreements of  1977 and 1979).
Συμπερασματικά, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τονίζει ότι είναι πεπεισμένο πως η πιθανότητα επίτευξης μίας βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό είναι πιθανή μόνο στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.
Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Λευκωσία μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του DervisEroglu, σήμανε ουσιαστικά την επανεκκίνηση των «παγωμένων» ειρηνευτικών συνομιλιών, υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε., μεταξύ των δύο πλευρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου