ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Καλλιεργήστε κληματαριά από γλυκοπατάτες

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr 

Καλλιεργήστε-κληματαριά-από-γλυκοπατάτεςΕάν θέλετε να καλλιεργήσετε μία κληματαριά χρησιμοποιώνταςγλυκοπατάτες, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ακολουθήσετε τα επόμενα απλά βήματα. Είναι ένας πολύ εύκολος και φθηνός τρόπος καλλιέργειας, ενώ η νέα κληματαριά σας θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό διακοσμητικό φυτό για την οικία σας. Η συγκεκριμένη καλλιέργεια αποτελεί μία τέλεια λύση για την διακόσμηση του περβαζιού της κουζίνας σας.

Πως θα την καλλιεργήσετε:
  • Πάρτε μία γλυκοπατάτα με αρκετούς βλαστούς.
  • Τοποθετήστε τέσσερις ή περισσότερες οδοντογλυφίδες ή κομμένα καλαμάκια στη μέση της πατάτας. Στη συνέχεια τοποθετήστε την γλυκοπατάτα σε ένα βάζο με νερό, με τέτοιον τρόπο ώστε οι οδοντογλυφίδες να στέκουν στη στεφάνη του γυάλινου βάζου για να στηρίζουν την πατάτα. Η γλυκοπατάτα δεν θα πρέπει να είναι βυθισμένη εξολοκλήρου στο νερό. Γεμίστε το βάζο με νερό έως ότου καλύψει ορισμένους από τους βλαστούς στη βάση της γλυκοπατάτας
  • Τοποθετήστε το βάζο σε σημείο όπου δέχεται φως και περιμένετε έως ότου οι επεκταθούν οι ρίζες και ανθίσουν οι βλαστοί.
  • Όταν το φυτό σας έχει δημιουργήσει δυνατές ρίζες και έχουν ανθήσει τουλάχιστον τρία φύλλα σε κάθε βλαστό, μετακινήστε το σε μία γλάστρα και καλύψτε τις ρίζες και την πατάτα με χώμα.
  • Συνενώστε τις άκρες της κληματαριάς σας όταν φθάσουν σε μήκος περίπου 25 εκατοστών, ώστε να ενισχύσετε την ανάπτυξή της. Λιπάνετε σε τακτική βάση το φυτό σας και απολαύσετε το όμορφο αποτέλεσμα!

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου