ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» επικεφαλής ομάδας μάχης πλοίων κατευθύνεται για την Μεσόγειο Θάλασσα

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma.gr  "  

αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους
Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Το πιο σύγχρονο αμερικανικό αεροπλανοφόρο το USS George H. W. Bush ηγούμενο ομάδας μάχης πλοίων, απέπλευσε σήμερα Σάββατο από την βάση του στο λιμα Νόρφολκ( Βιρτζίνια), με τελικό προορισμό την Μ. Ανατολή και ενδιάμεση στάση την Μεσόγειο θάλασσα.


Σύμφωνα με ρωσικό  πρακτορείο, το αεροπλανοφόρο του Ναυτικού των ΗΠΑ μετά από ένα υπερατλαντικό ταξίδι ηγούμενο της ομάδας πλοίων μάχης «Τζορτζ Μπους» θα εισέλθει και θα παραμείνει για κάποιο διάστημα στη Μεσόγειο Θάλασσα, ως επικεφαλής του 6ου αμερικανικού στόλου που δρα στην ευρύτερη περιοχή. Η διάρκεια του πλου που θα διανύσει συνολικά το υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο, είναι οκτώ έως εννέα μήνες.
Η πιθανή συμμετοχή της ομάδας πλοίων του USS George H. W. Bush στην διασφάλιση της διαδικασίας καταστροφής των χημικών όπλων της «Cape Ray» στη Μεσόγειο, δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί, αναφέρει το δημοσίευμα.
«Η ομάδα πλοίων με επικεφαλής το USS George H. W. Bush θα εκτελέσει καθήκοντα στους τομείς ευθύνης του 5ου αμερικανικού στόλου (Μέση Ανατολή ) και 6ου στόλου, με την υλοποίηση δράσεων για την θαλάσσια ασφάλεια, της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας σε περιοχές ευθύνης, καθώς και την υποστήριξη της επιχείρησης «Enduring Freedom» στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο διοικητής του Ναυτικού των ΗΠΑ.
Σχόλιο: Δεν δικαιολογεί με τίποτα μια επιχείρηση καταστροφής χημικών όπλων στην Συρία, μια τέτοια «συσσώρευση» υπερσύγχρονων και θανατηφόρων ταυτόχρονα ναυτικών μονάδων επιφανείας στην ΝΑ Μεσόγειο θάλασσα, συμπεριλαμβανόμενων και των ρωσικών πλοίων . Εκτός και εάν οι υδρογονάνθρακες, η προσέγγιση Ρωσίας –Αιγύπτου, και ο εξοπλισμός  του Ιράν, αποτελούν το ζήτημα όλης αυτής της τεράστιας ναυτικής παρουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου