ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ ( 6η και 7η Ημέρα Β ι έ ν ν η )

Με αυτήν την ανάρτηση τελειώνει και το ταξίδι μας εδώ. Τώρα είναι το δικό σας ταξίδι μέσα από τις αναρτήσεις όπου έγινε προσπάθεια να αναρτηθούν οι ωραιότερες φωτογραφίες και με τα λίγα λόγια να απολαύσετε ένα ψεύτικο ταξίδι ευχόμενος σε όλους σας να το πραγματοποιήσετε. 

-Αρχές Ιανουαρίου 2014 ένα νεαρό ζευγάρι από το Ναύπλιο  πραγματοποίησε ένα  ταξίδι « ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ ».
-Κατά τις διαδρομές από το ένα κράτος στο άλλο πέρασαν και από τις πόλεις : Μπρατισλάβα και Κάρλο Βι βάρι.
-΄Ηταν πραγματικά ένα πολύ ωραίο ταξίδι πλην όμως για την εποχή θα έπρεπε να υπήρχε το χιόνι. Το χιόνι όμως για την χρονιά αυτή άργησε.
-Θα δείτε όμως στο τέλος των φωτογραφιών του 2014 και φωτογραφίες από ένα  άλλο ταξίδι « Νοέμβριο 2010 » γονέων των παιδιών όπου σε αρκετές φωτογραφίες υπάρχει χιόνι και αλλάζει τελείως το τοπίο μάλιστα μία έχει αναρτηθεί και μπαίνοντας στο blogg φαίνεται.  

-Θα αναρτηθούν επτά (7) αναρτήσεις μία για κάθε ημέρα. ΄Ολες αυτές οι αναρτήσεις θα είναι στην ετικέτα « ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ » όπου και έτσι πραγματοποιήθηκε το ταξίδι.


-Επίσης ίδιος θα είναι ο τίτλος κάθε ανάρτησης με μόνο διαφορά ως προς την ημέρα ανάρτησης   ( Πρώτη-Δεύτερη-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-΄Εκτη και ΄Εβδομη ) .-


ΒΙΕΝΝΗ μία πάρα πόλη  ωραία πόλη με το γνωστό πεζόδρομο Κερτνερστράσσε για αγορές και στην ξακουστή Μαριαχιλφερστράσσε στον ποιο εμπορικό δρόμο και στο τέλος για ξεκο΄πλυραση στο φημισμένο ζαχαροπλαστείο " Ζάχερ ". 


Στην Βιέννη θα θαυμάσουμε, ΄Ο περα ( για όσους γνωρίζουν ), το Μουσείο Καλών Τεχνών, το Κοινοβούλιο, το επιβλητικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, τα χειμερινά ανάκτορα του Χοφμπουργκ.

Τα ανάκτορα - μουσείο του Σένμπρουν που ο πλούτος και η πολύ ωραία διακόσμησή τους κλέβουν κάτι από τη φήμη των Βερσαλλιών. 



Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου 





Η  Βιέννη στολισμένη λόγο των εορτών Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς όπου διακρίνουμε  τον έντονο  στολισμό στον οποίο δίνουν μεγάλη έμφαση. 










ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Στολισμός την νύκτα μέσα στους κεντρικούς δρόμους της ωραίας Βιέννης




Πολύ καλη κυκλοφορία μέσα στην πόλη με τους ποδηλατόδρομους οι οποίοι είχαν και το δικό τους φανάρι όπως και τα αυτοκίνητα.



Και εδώ ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι έντονος,  κάνει ποιο ζεστή την ατμόσφαιρα  μέσα στο αρκετό κρύο.
Εδώ βλέπουμε την διαφορά  που έχουν οι παραπάνω φωτογραφίες που είδατε από το ίδιο μέρος χωρίς τα χριστουγεννιάτικα δέντρα κ.λ.π.




΄Εξω από το κατάστημα με τον έντονο στολισμό γεμάτη ψώνια που ήταν αδύνατον ο καθένας μας να ξεφύγει από αυτόν τον πειρασμό.




Τέλος όλων των φωτογραφιών απο τα δύο ταξίδια που λόγω των ίδιων τοποθεσιών υπηρξε ο συνδιασμός με τις φωτογραφίες, που ο καθένας επισκέπτης της ανάρτησης αυτής και όλων των υπολοίπων ημερών   έχει την δυνατότητα  να δεί και να κρίνει πότε είναι ωραίο ένα ταξίδι στα κράτη αυτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου