ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Οι τ/κ προφανώς δεν θέλουν υποχρεωτική διδασκαλία ελληνικών στα κατεχόμενα!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

Posted: March 21, 2014 at 1:00 pm, Last Updated: March 20, 2014 at 11:04 pm
προφανώς δεν θέλουν υποχρεωτική διδασκαλία ελληνικών στα κατεχόμεναΣχεδόν τριάντα άτομα που εκπροσωπούσαν 42 οργανώσεις πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας  μπροστά από την έδρα της ομοσπονδίας Τουρκοκυπρίων δασκάλων (KTOS) στα Κατεχόμενα εναντίον σειράς πρόσφατων αποφάσεων του «εκπαιδευτικού συμβουλίου».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», εκπρόσωποι των διαδηλωτών ανέγνωσαν μια δήλωση με την οποία περιγράφουν ως «το μαχαίρι στην καρωτίδα της τουρκοκυπριακής κοινότητας» τις αποφάσεις του «συμβουλίου» που αφορούν σε κατάργηση του όρκου στα σχολεία, διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως υποχρεωτικό μάθημα, αλλαγή στα βιβλία της ιστορίας με τρόπο που θα συμβάλει στην ειρήνη και κλείσιμο του θεολογικού κολεγίου. Η διαμαρτυρία διήρκησε μισή ώρα.

Ο γγ της ομοσπονδίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, ανέφερε ότι οι διαδηλώσεις αυτές που διοργανώθηκαν από τον Ντερβίς Έρογλου δεν έχουν κανένα νόημα ως προς τον αγώνα των Τουρκοκυπρίων για αυτοδιοίκηση.
Η εφημερίδα «Ρεαλίστικ» αναφέρει ότι ο Σουνάτ Ατούν, ΓΓ του κόμματος Εθνικής Ενότητας επέκρινε τον ομόλογό του στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα, Κουτλάι Ερκ, ο οποίος είχε πει ότι ο όρκος στα τουρκοκυπριακά σχολεία «έχει φασιστική και ρατσιστική νοοτροπία». Η δήλωση αυτή του Ερκ, κατά τον Ατούν, ξεπέρασε τα όρια..
«Αρχίσαμε τη σταδιακή μετακίνηση των ανδρών μας στην περιοχή των διοικητικών περιφερειών Χέρσον και Μικολάγεφ». Δήλωσε ο Πάβλο Σισγόλιν, υποδιοικητής της συνοριοφρουράς, ενώ πρόσθεσε ότι περίπου 1.000 πολίτες εγκατέλειψαν επίσης τη χερσόνησο.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου