ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

S&P: Η ελληνική οικονομία σταδιακά εξισορροπείται

ΠΗΓΗ : "   http://www.sigmalive.com/     " 

Σταθερή χαρακτηρίζει την προοπτική της ελληνικής οικονομίας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση Β-/Β. Αρνητικό θεωρείται το γεγονός ότι το χρέος της κυβέρνησης και το εξωτερικό χρέος της οικονομίας που παραμένουν υψηλά.


"Η ελληνική οικονομία σταδιακά εξισορροπείται, όπως αυτό αποτυπώνεται στην βελτίωση των εξαγωγών υπηρεσιών και στην αξιοσημείωτη δημοσιονομική εξυγίανση, η οποία αποδεικνύει μια ελαφρώς βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα και ενισχυμένη θεσμική ικανότητα" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στα αρνητικά για την S&P είναι το χρέος της κυβέρνησης και το εξωτερικό χρέος της οικονομίας που παραμένουν υψηλά.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα ανακάμπτει σταδιακά στο διάστημα 2014-2017, ενώ αναμένει ότι η αύξηση των εξαγωγών, ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών, θα συνεχίσει να βελτιώνεται έχοντας και τη «στήριξη» ενός πιο ευνοϊκού διεθνούς περιβάλλοντος, ιδιαίτερα στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις οποίες συνολικά καταλήγει περισσότερο από το 15% των ελληνικών εξαγωγών.

Σύμφωνα με την S&P, τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου την τόνωση της οικονομίας, έχουν ενισχύσει τις δημοσιονομικές και εξωτερικές επιδόσεις της οικονομίας.

Πάντως, ο οίκος εκτιμά ότι η κατανάλωση των νοικοκυριών θα παραμείνει μειωμένη λόγω της υψηλής ανεργίας και της απότομης συρρίκνωσης των μισθών, καθώς αμφότερα έχουν οδηγήσει σε συρρίκνωση άνω του 20% των διαθέσιμων εισοδημάτων από το 2008.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/greece/111135#sthash.BQJXsUkv.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου