ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Συναυλία στην ιερά πόλη του Μεσολογγίου

ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

22/04/2014
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 188ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων του δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον δήμο της Ι. Π. Μεσολογγίου διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες μία μοναδική Συναυλία με την διεθνούς φήμης Υψίφωνο κα Vivian Daglas καθώς και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

1000 και πλέον συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα νοσταλγικό και συγκινητικό Μουσικό ταξίδι σε μελωδίες μεγάλων Ελλήνων Δημιουργών. H Μεσολογγίτικης καταγωγής Vivian Daglas με την βελούδινη και ξεχωριστή της χροιά ερμήνευσε την «Όμορφη Πόλη» σε Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Γ. Θεοδωράκη, το «Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη» σε Μουσική του Τ. Μωράκη και στίχους του Γ. Φερμάνογλου, την «Αθανασία» σε Μουσική του Μάνου Χατζιδάκη και στίχους του Ν. Γκάτσου, την «Ελένη» σε Μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του Μ. Τσικληρόπουλου, το «Life goes on» σε Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους της Shirley Bassey, το «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» σε Μουσική Μάνου Χατζιδάκη και στίχους του Ν. Περγιάλη, το «Η μικρή Ραλλού» σε Μουσική του Μάνου Χατζιδάκη και στίχους του Ν. Γκάτσου, την «Θάλασσα» του Θάνου Μικρούτσικου και στίχους της Λ. Νικολακοπούλου, το «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ» σε Μουσική κια στίχους του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και το «Σ’ αυτή τη γειτονιά» σε Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Μ. Ελευθερίου. Η ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου συνόδευσε εξαιρετικά την κα Daglas.
Την ενορχήστρωση είχαν αναλάβει ο κ. Γιώργος Ζαρζάνης και ο κ. Σπύρος Χολέβας και οι Μουσικοί που πλαισίωσαν ήταν ο κ. Σέργιος Σαντιούκ στο Βιολί, ο κ. Κώστας Μαντέλος στο Μπουζούκι, ο κ. Γιώργος Ζαρζάνης στην Κιθάρα, ο κ. Σωτήρης Γκούβρας στο Κοντραμπάσο και ο κ. Σπύρος Χολέβας στο Πιάνο.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπον΄διας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε κοινή δήλωσή του με τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη απονέμοντας τιμητικές πλακέτες στην κα Daglas και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής τόνισαν: «Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου συνυπάρχουν τρία ύψιστα αγαθά° ο αγώνας για την Ειρήνη, η θυσία για την ελευθερία και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Οφείλουμε να τιμούμε την ιστορία της Ιερής αυτής Πόλης που αποτελεί αδιαμφισβήτητα μνημείο Προφορικής, Άυλης, Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο και πληρεί όλα τα κριτήρια ένταξης στον αντίστοιχο Κατάλογο της UNESCO.
Ο εορτασμός της 188ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων με την διακεκριμένη Σοπράνο Vivian Daglas καθώς και με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου έδωσε μία ιδιαίτερη νότα στις εκδηλώσεις της Εξόδου. Πρόκειται για μία ονειρική Μουσική σύμπραξη για την ερμηνεία των Μουσικών διαμαντιών του Ελληνικού Πενταγράμμου που μας γέμισε με φως. Οφείλουμε να τιμούμε και να μην λησμονούμε την ανεκτίμητη προσφορά των Ελλήνων Δημιουργών στην Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας».
Στην Μουσική Συναυλία παρέστησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Εκπρόσωποι τοπικών φορέων καθώς και ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του Πολιτισμού.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου