ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πέντε εβδομάδες θα διαρκέσει η εκλογική διαδικασία στην Ινδία

815 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

07/04/2014
Η μεγαλύτερη προεκλογική διαδικασία παγκοσμίως ξεκίνησε στην Ινδία, καθώς θα διεξαχθεί σε εννέα στάδια σε διάστημα πέντε εβδομάδων, ξεκινώντας από τα μικρά κρατίδια στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στη Μιανμάρ.

Οι 815 εκατομμύρια ψηφοφόροι της χώρας καλούνται να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση, ενώ τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 16 Μαΐου.
Όπως έγινε γνωστό το χρονοδιάγραμμα των εκλογών βγήκε εκτιμώντας τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις σχολικές διακοπές, τις γεωργικές καλλιέργειες και τη συλλογή της συγκομιδής.
Ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Β.Σ. Σαμπάτ κάλεσε κόμματα και υποψήφιους να σεβαστούν τις αξίες της δημοκρατίας και του πλουραλισμού στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, δίνοντας «ομιλίες που θα ανταποκρίνονται σε πολύ υψηλές απαιτήσεις».
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το εθνικιστικό ινδουιστικό κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) θεωρείται ότι θα επικρατήσει του Κόμματος του Κονγκρέσου το οποίο λαμβάνει πολύ χαμηλά ποσοστά, μετά από σχεδόν 10 χρόνια στην εξουσία, καθώς η απογοήτευση των πολιτών έχει αυξηθεί πολύ.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου