ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η κυβέρνηση έχει σωθεί ή πρόκειται να αποσωληνωθεί;

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma,  " 

Posted: April 7, 2014 at 10:26 am
ΔΝΤ-ΕΕ
Τις τελευταίες ημέρες μπερδευτήκαμε, ζαλιστήκαμε, σιχαθήκαμε..
5 Απριλίου 2014
“Η Ελλάδα έχει σωθεί” δηλώνει αναλυτής της Pimco. “Χρυσός” το ελληνικό χρέος γράφει η “Telegraaf”
Λίγο ντροπή βρε παιδιά τουλάχιστον χρειάζεται!!
Λένε χρυσάφι οι τοκογλύφοι το χρέος ¨που δημιούργησαν ¨και εμείς χαιρόμαστε ¨επί τη διασώσει μας¨!!

¨Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Ελλάδα, μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια, θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, ενδεχομένως ίσως και από τη Δευτέρα, επωφελούμενη και τη μείωση των αποδόσεων στα δεκαετή ομόλογά της, αναφέρεται σε ανταπόκριση της Έλεν Σμιθ, από την Αθήνα, που δημοσιεύθηκε στο BUSINESS LIVE BLOG στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας GUARDIAN.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, τραπεζίτες στην Αθήνα -που ήρθαν σε επαφή με την εφημερίδα GUARDIAN- επιβεβαίωσαν ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να προσλαμβάνει διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan και Goldman Sachs, με σκοπό να μεσολαβήσουν για λογαριασμό της. Σύμφωνα με αναλυτές, υπογραμμίζει η κ. Σμίθ στην ανταπόκριση της, η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές θα σημάνει και την αρχή του τέλους της κρίσης χρέους στην οποία έχει διέλθει η χώρα.¨ http://www.antinews.gr/
Πώς άραγε θα ξαναζωντανέψουμε; σαν ζόμπι;
31 Μαρτίου 2014
“Χώρα ζόμπι” χαρακτήρισε την Ελλάδα ο διάσημος συγγραφέας, blogger και ιδιοκτήτης ενός από τους πιο σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς γνώμης στις ΗΠΑ, ο Stephen Lendman.
Το τραγικό είναι ότι o συγγραφέας (με σημαντική επιρροή στις ΗΠΑ) συγκρίνει την Ελλάδα με την Ουκρανία και θεωρεί ότι “Μπορεί να εξελιχθεί η Ουκρανία σαν την Ελλάδα: Μία χώρα ζόμπι” (“The loan guarantees a Greek-style depression. Greece is a zombie country. Ukraine faces the same thing,”)
Δηλαδή θεωρεί ότι μέχρι τώρα ακόμα και η Ουκρανία ήταν σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα!
Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που έδωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti αναφορικά με το δάνειο του ΔΝΤ τονίζει ότι “Το δάνειο εγγυάται μία κατάθλιψη ελληνικού τύπου. Η Ελλάδα είναι μια χώρα-ζόμπι. Η Ουκρανία πλέον αντιμετωπίζει την ίδια εξέλιξη” (σ.σ.: που μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα-ζόμπι) είπε στο RIA Novosti. http://ioablognews.blogspot.gr/31/03/2014
Άκου κύριε Stephen Lendma η Ελλάδα ¨ποτέ δεν πεθαίνει…¨
Μπορεί πιθανώς με τα λεγόμενα σας να περιγράφεται μια Ελληνική συγκυβέρνηση ζόμπι αλλά εδώ σε αυτό το μέρος οι δυσκολίες και οι προδοσίες συνήθως ¨θεριεύουν¨ τους Έλληνες και δεν τους κάνουν ζόμπι όπως προσπαθείτε τόσα χρόνια να κάνετε.
Για αυτό έπρεπε να εκφραστείτε καλύτερα όπως εκφράσθηκαν δεόντως οι συμπολίτες σας της Moody’s
4 Απριλίου 2014
“Χαστούκι” από Moody’s στην κυβέρνηση και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που φτάνουν μέχρι τις εκλογές αποτελεί η κίνησή της να αναβάλει την προγραμματισμένη για σήμερα ανακοίνωση για την ελληνική οικονομία και να την μεταθέσει για την 1η Αυγούστου.
Μάλιστα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης υποστηρίζει σε report του πως στην Ελλάδα ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας είναι μεγάλος.
Μετά αποκάλυψη της πολιτικής συνωμοσίας από την δημοσιοποίηση της συνομιλίας Π.Μπαλτάκου και Η.Κασιδιάρη και η κατάρρευση της συνωμοσίας με πιθανή την προσφυγή στις κάλπες των εθνικών εκλογών η Moody’s αναφέρει σε σημειώμά της ότι “η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι και τόσο δεδομένη γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός των επόμενων 6 μηνών”. http://lougantina.blogspot.gr/
Άρα η αρχική τοποθέτηση “Η Ελλάδα έχει σωθεί” όπως δηλώνει ο αναλυτής της Pimco πρέπει ήδη να καταγραφεί σαν ερώτημα.
Η κυβέρνηση έχει σωθεί ή πρόκειται να αποσωληνωθεί;;
Σε αυτό το μείζον ερώτημα έρχεται Παραμονή του ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ να μας απαντήσει πιθανώς μία γνήσια φίλη της συγκυβέρνησης και φυσικά όχι του καθημαγμένου από τα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους Ελληνικού Λαού.
Τις πληροφορίες που ήθελαν την καγκελάριο της Γερμανίας να επισκέπτεται την Αθήνα στις 11 Απριλίου επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ.
Σε δημοσίευμα, η Sueddeutsche Zeitung, η οποία αποκάλυψε τα σχέδια της καγκελαρίου, κάνει λόγο για επίσκεψη «προκειμένου να στηριχθούν οι μεταρρυθμίσεις του έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος υφίσταται έντονη πολιτική πίεση στο εσωτερικό». http://www.tanea.gr/02/04/2014
Έρχεται η επικεφαλής λοιπόν ¨ενταντικολόγος¨ του θαλάμου Ευρωπαικής Ανάνηψης να εξετάσει τον άρρωστο εν προκειμένω την συγκυβέρνηση και να της δώσει νέο θεραπευτικό σχήμα.
Και τώρα επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω ¨τη ποιητική αδεία¨ ένα δικό μου λεκτικό σχήμα.
Αν βρει το άρρωστο χάλια ¨ότι δηλ δεν εκπλήρωσε την αποστολή του¨ θα βάλει καινούργια σωληνάκια και θα τον ¨σώσει¨ και αλλοίμονο σε εμάς.
Αν βρει το άρρωστο ότι έκλεισε το σχήμα αποθεραπείας του ¨δηλ εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του¨ θα του βγάλει τα σωληνάκια και ¨χαράς σε εμάς ¨ο τρόπος του λέγειν γατί δεν ξέρουμε τι εκπλήξεις μας ετοιμάζουν οι σταυρωτές μας τοκογλύφοι.
Όμως ότι και να κάνει δεν πρόκειται να ¨αναστήσει τον Λάζαρό της¨.
Ο τάφος των μνημονίων βρωμάει δυσωδία και έχει κατακλύσει όλη την χώρα.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου