ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Περίεργες κινήσεις πλοίων στο Αιγαίο

ΠΗΓΗ : " pentapostagma    " 

Posted: April 10, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: April 10, 2014 at 1:54 am
Περίεργες κινήσεις πλοίων στο ΑιγαίοΓερμανικό πολεμικό πλοίο, κατέπλευσε προχθές το πρωί στη Ρόδο, στο πλαίσιο της αποστολής του στη Μεσόγειο και αγκυροβόλησε στην Ακαντιά, όπου πάρθηκαν και τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στην ουσία ένα πλοίο υποκλοπών, φτάνει τα 83 μέτρα μήκος και τα 14 μέτρα πλάτος και έχει πλήρωμα περίπου 40 άτομα, Γερμανούς ναύτες αλλά και ειδικούς από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το πλοίο διαθέτει υπερσύγχρονα τηλεπικοινωνιακά συστήματα και υποδομές τελευταίας τεχνολογίας που το καθιστούν σημαντικό για τις αποστολές που αναλαμβάνει σε νευραλγικές περιοχές. Δεν είναι τυχαίο ότι συμμετέχει στις σημαντικότερες αποστολές που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη.
Στο μεταξύ, Πάσχα στη Ρόδο θα κάνει το πλήρωμα βρετανικού πολεμικού πλοίου που αναμένεται να καταπλεύσει εντός των επόμενων ημερών στο νησί της Ρόδου. Στις 12 Απριλίου θα βρίσκεται στο Ρόδο το βρετανικό καταδρομικό HMA Diamond, το οποίο μάλιστα θα παραμείνει στο νησί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σχέση με ότι συνηθίζεται για πολεμικά πλοία.
Συγκεκριμένα, θα παραμείνει 16 ημέρες στη Ρόδο, καθώς θα αναχωρήσει με βάση το πρόγραμμά του στις 28 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί ναύτες και πιθανότατα –χωρίς να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής- ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμουντ θα γιορτάσουν στο νησί και το Πάσχα, έχοντας φυσικά την ευκαιρία να ξεκουραστούν αρκετά και να γνωρίσουν τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Ρόδου. Το πλήρωμα του καταδρομικού, που έχει μήκος 152 μέτρα, ανέρχεται σε περίπου 200 άτομα.
Σημειώνεται ότι το HMS Diamond είναι ένα καινούργιο πολεμικό σκάφος που κόστισε ένα δισεκατομμύριο λίρες. Είναι τύπου 45 Destroyer και ένα από τα πιο ισχυρά πλοία του βρετανικού στόλου, στο οποίο έχουν ανατεθεί πολλές αποστολές, κυρίως να επιτηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Διαθέτει όλα τα σύγχρονα οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ μπορεί να μεταφέρει και εναέρια μέσα. Βέβαια, είναι άγνωστο το τι ακριβώς θα κάνουν τα δύο πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε ιδιαίτερη ένταση…
Πηγή Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου