ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Προκήρυξη του Λιμενικού για 110 Δόκιμους Υπαξιωματικούς.



΄Ετοιμη προς έκδοση είναι η πρώτη φετινή προκήρυξη του Λιμενικού Σώματος, που αφορά στην κατάταξη 110 Δόκιμων Υπαξιωματικών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η προκήρυξη θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες ημέρες, με ταυτόχρονη έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. 
Το σύνολο των θέσεων θα καλυφθεί σε ποσοστό 50% με αποφοίτους ΑΕΝ (30% Πλοιάρχων και 20% Μηχανικών) και 50% με πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ (30% και 20% αντίστοιχα). 
Ο νέος νόμος ορίζει ότι στη Σχολή Υπαξιωματικών οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καλυφθούν από υποψηφίους εξ ιδιωτών ή εκ μονίμων.....>>
εν ενεργεία λιμενοφυλάκων, κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ και κατόχους πτυχίου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), ή πλοιάρχους, ή μηχανικούς.Αν οι θέσεις σε κάποια από τις δύο κατηγορίες δεν καλυφθούν, θα συμπληρωθούν ως εξής: 
Οι κενές θέσεις για τους ΑΕΝ Πλοιάρχων από τους ΑΕΝ Μηχανικών και αντίστροφα και οι κενές θέσεις για τους πτυχιούχους ΑΕΙ από πτυχιούχους ΤΕΙ και αντίστροφα. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους υποψήφιους είναι η ηλικία (28 έτη για τους ιδιώτες, 32 για τους μονίμους εν ενεργεία Λιμενοφύλακες που είναι κάτοχοι πτυχίου) η καλή γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας και η γνώση χειρισμού Η/Υ. 
Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης: 
Οι νέοι διαγωνισμοί στο Λιμενικό Σώμα θα γίνουν φέτος με αλλαγές στον τρόπο βαθμολογίας και διεξαγωγής τους. Στον νέο νόμο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε πρόσφατα, προβλέπεται πως η βαθμολογία των προσληφθέντων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό. 

 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων γίνεται με εφαρμογή μεικτού συστήματος μοριοδότησης και γραπτών εξετάσεων. 
Ο συντελεστής βαρύτητας με τον οποίο θα πολλαπλασιάζεται το αποτέλεσμα εκάστης εκ των εν λόγω δύο διαδικασιών, σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση, θα είναι σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερος του αντίστοιχου συντελεστή της διαδικασίας γραπτών εξετάσεων και σε ποσοστό τουλάχιστον 70% επί του συνολικού ποσοστού». Εξάλλου για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό και σε κάθε διαγωνισμό κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απαιτείται η καταβολή παραβόλου 10 ευρώ που εκδίδεται από το Δημόσιο Ταμείο. 
Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις των υποψηφίων γίνονταν δωρεάν και μόνο η υποβολή ένστασης στο ΑΣΕΠ συνοδευόταν με παράβολο. Τέλος αποκλείονται οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον διαγωνισμό των Υπαξιωματικών. 
Σταθερά μένουν τα όρια ηλικίας για τους υποψήφιους, που διαμορφώνονται στα 26 έτη (για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες), στα 28 έτη (για τους πτυχιούχους αξιωματικούς) και στα 32 έτη (αν οι υποψήφιοι προέρχονται από τους εν ενεργεία Λιμενοφύλακες). 
Το καλοκαίρι λιμενοφύλακες και επιστήμονες Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, έως το τέλος Μαΐου θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 9 Τεχνικών Αξιωματικών, πτυχιούχων πολυτεχνικών σχολών με μεταπτυχιακό τίτλο. 
Ο νέος νόμος ορίζει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έως 30 ετών και οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. 
Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού κατατάσσονται απευθείας με τον βαθμό ανθυποπλοιάρχου ειδικότητας τεχνικού. 
Στο μεταξύ, στο Σώμα θα προσληφθούν και 15 Υπαξιωματικοί Υγειονομικού (απευθείας κατάταξης), πτυχιούχοι ΤΕΙ (βοηθοί ακτινολογικού εργαστηρίου, βοηθοί μικροβιολογικού εργαστηρίου, νοσηλευτές, οδοντοτεχνικοί, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές). 
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μέχρι και 30 ετών και θα καταταχθούν απευθείας ως κελευστές ειδικότητας Υγειονομικού, αφού παρακολουθήσουν ταχύρυθμη εκπαίδευση για πέντε μήνες. 
Εντός του καλοκαιριού θα προκηρυχθούν δύο ακόμα διαγωνισμοί για την πλήρωση 6 θέσεων Ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων με το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου και 3 Ψυχολόγων (απευθείας κατάταξης) με το βαθμό του Σημαιοφόρου. 
Πριν από το τέλος του καλοκαιριού θα προκηρυχθεί ο μεγάλος διαγωνισμός κατάταξης 260 δόκιμων Λιμενοφυλάκων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Λιμενικό Σώμα. 
Ολοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο καλής γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ και να έχουν ηλικία έως 26 ετών. 
Το σύστημα προσλήψεων θα είναι και εδώ μεικτό (προσόντα 70%, γραπτή εξέταση 30%), ενώ για τη διαπίστωση της καταλληλότητας των υποψηφίων θα γίνει υψομέτρηση και θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, αθλητικές και ψυχομετρικές δοκιμασίες.ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου