ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ Μέσα από την ζωή των ιδίων

Τον Μήνα Μάιο του 2014 όπως διαπιστώνετε από τα εισιτήρια έτυχε να κάνω ένα ταξίδι γρήγορο στην Ολλανδία στην πόλη Αμστερνταμ γνωστή ως Βενετία του Βορρά.


Εδώ εγώ με την ανάρτηση αυτή θέλω να σας πληροφορήσω και με τις φωτογραφίες – βίντεο ως ερασιτέχνης φωτογράφος – επισκέπτης της πόλεως μερικά από αυτά που είδα μέσα από την ζωή των ανθρώπων εκεί καθότι η κίνησή μου ήταν όπως κινούνται οι ίδιοι στην καθημερινή τους ζωή. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις επαγγελματικές σελίδες.


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ μία πόλη με πολλούς χαρακτηρισμούς.

Φωτογραφίες από τα κανάλια.Μία πόλη με πολλά γραφικά κανάλια.Εδώ βλέπουμε σπίτι  μέσα στο κανάλι


Εδώ βλέπουμε  το σημείο που ξεκινούν οι ωραίες βάρκες για την περιοδεία μέσα στα κανάλια της πόλη (πάνω - κάτω ).  

Μία πόλη με τις πολύ ωραίες και πολύχρωμες τουλίπες.Μία πόλη με υπέροχα κτίρια με τις χαρακτηριστικές προσόψεις με ελάχιστα – μικρά μπαλκόνια απ΄ ότι έχουμε εδώ στην Ελλάδα.


Τα ποδήλατα αρίθμητα. Το Αμστερνταμ έχει χαρακτηριστεί πόλη του ενός εκατομμυρίου ποδηλάτων όπου οι ποδηλάτες κινούνται σε ποδηλατόδρομους  έχοντας  ειδικούς χώρους για πάρκινγκ επίσης  φανάρια για τα ποδήλατα. 


Αυτοκίνητα ελάχιστα και όσα μπαίνουν στην πόλη απ΄ ευθείας στα πάρκινγκ.

Από πλευράς Μέσων  Μαζικές Μεταφοράς ότι το καλύτερο.

΄Ενας ήρεμος κόσμος χωρίς οχλαγωγίας – κορναρίσματα κ.λ.π.

Το ομορφότερο κομμάτι της πόλης είναι η βόλτα στα κανάλια με

 την βάρκα. Εκεί θα δεις αυτούς που κατοικούν στις βάρκες. 

Το δε βράδυ αλλάζει το τοπίο καθώς φωτίζονται όλες οι γέφυρες και έτσι δημιουργείται μία ξεχωριστή γοητεία.

Εδώ φαίνεται και η βάρκα που περνάει κάτω από την γέφυρα

Το ποδήλατο το έχει ΄Ελληνας και βγάζει μεροκάματο την νύκτα. 

Αφού φύγει η ημέρα σιγά σιγά και ερχόμενη η νύκτα ο κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να δει και την νυκτερινή ζωή της πόλεως ώστε να έχει μία πλήρη εικόνα. Σε μία επαγγελματική  σελίδα ( Η πόλη που αρνείται να ενηλικιωθεί .. ) πήρα τις παρακάτω παραγράφους για να σας δώσω μία πλήρη εικόνα σε κάτι που εκεί είναι η ατραξιόν.΄Ένα βασικό χαρακτηριστικό που κυριαρχεί στην πόλη είναι η πλήρης αποενοχοποίηση του σεξ.

Τα μαγαζιά πωλούν σεξουαλικά βοηθήματα, ερωτικές ταινίες για κάθε γούστο ενώ οι σεξουαλικές ιδιαιτερότητες του καθένα είναι απολύτως σεβαστές και καλοδεχούμενες στην πόλη, που δεν κρίνει κανέναν και αποδέχεται τους πάντες και τα πάντα…. 


Μία βόλτα στο φημισμένο Red Light District,  την περιοχή, όπου μόλις σκοτεινιάζει, ζωντανά μοντέλα ερωτοτροπούν στις βιτρίνες των καταστημάτων ή στο sexy museumόπου ξετυλίγεται όλη η ιστορία της σεξουαλικής δραστηριότητας του ανθρώπου, θα σας πείσουν για του λόγου το αληθές.


Μην σας σοκάρει καθόλου ο άνεμος της απόλυτης ελευθερίας, που διαπνέει τα ήθη του ‘ Αμστερνταμ. Απλά έστω για λίγες  ημέρες, αφεθείτε να σας παρασύρει το διαφορετικό και σίγουρα θα συμφωνήσετε και με την αγαπημένη παροιμία των Ολλανδών. « Αν   ποτέ επισκεφθούν  εξωγήινοι το ΄Αμστερνταμ,  σίγουρα θα περάσουν απαρατήρητοι …. »


Από   πλευράς φαγητού φημίζονται για τα γαλακτοκομικά κυρίως τα τυριά. 

Χαρακτηριστικό «  στάμποτ      » με πουρέ πατάτας, λαχανικά και καπνιστό λουκάνικο. Πατάτες  ( κατ-μα για το γρήγορο φαγητό ) στο δρόμο με διάφορες σάλτσες .

Εδώ είναι το κατάστημα που φτιάχνει τις πατάτες με τις διάφορες σάλτσες.
 Τις δοκιμάσαμε το πρώτο βράδυ με χαρακτηριστικό την βροχή. 

Δεν πρέπει να αγνοήσουμε το ότι βρισκόμαστε στην χώρα που 


παράγει ασυνήθιστες χρωματικά  τουλίπες ως επίσης και στην χώρα που φημίζεται για την κοπή και επεξεργασία διαμαντιών 


κάτι που είναι ακριβό σπορ, εμείς όμως εδώ θα προτιμήσουμε και θα αρκεστούμε στις πολύχρωμες τουλίπες οι οποίες πωλούνται σε διάφορες συσκευασίες. 


Μία από αυτές είναι τα παραδοσιακά ξύλινα

τσόκαρα που είναι και το χαρακτηριστικό τους ως χώρα.Χαρακτηριστικό επίσης μπορούμε να πούμε τον φιλελεύθερο χαρακτήρα, το απλό ντύσιμο αλλά και η βροχή

– βροχή που σταματά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ξαναρχίζει να βρέχει χωρίς να έχει σταματημό.

Βλέπετε τα ποδήλατα με τις κουκούλες που έχουν για τα παιδιά τους οι γονείς.

Επίσης εδώ βλέπετε  τα ποδήλατα ταξί τα οποία περιμένουν έξω από τα καταστήματα των λουλουδιών ώστε να μετακινήσουν τον κόσμο όσο και περίεργο σας φαίνεται.

Από Οικονομικής πλευράς ενός απλού Ιδιωτικού Υπαλλήλου οι αποδοχές είναι περίπου στα 1300 €. Εκ των οποίων πληρώνει για ενοίκιο 400 με 450 €   ένα δωμάτιο με κοινή τουαλέτα και κοινή κουζίνα ! ! !  Υποχρεωτικά από το κράτος να πληρώνεις μόνος σου την Ασφάλειά σου η οποία είναι περίπου στα 150 €. Για φαγητό 450 € περίπου. Η Εργασία του είναι 40 ώρες την εβδομάδα ούτε ώρα παραπάνω διότι η Εφορία όταν προκύπτει εργασία παραπάνω ανεβαίνει πάρα πολύ και αυτό του κάνει να μην εργάζονται παραπάνω. Οι απολαβές  πληρώνονται με την ώρα εργασίας η ώρα πληρώνεται με 7. 1/50. Αλλά οι  ιδιοκτήτες πληρώνουν τα εργαζόμενα άτομα με 600 € περίπου.

Γενικά λοιπόν βλέπουμε ότι οι απολαβές – συνθήκες ζωής δεν είναι ότι το καλύτερο για έναν αριθμό πολιτών.
Ποιες μπορεί να είναι οι συνθήκες ζωής μέσα με μία βάρκα ; σε ένα κρουαζιερόπλοιο ; βλέπουμε εδώ πολλά σπίτια μέσα στο κανάλι. Εδώ βλέπουμε ένα παλιό κρουαζιερόπλοιο το οποίο έχει μετατραπεί σε κατοικία πολλών μαζί.

Εδώ στην Ελλάδα είμαστε στον ευλογημένο τόπο από όλες τις  άλλες χώρες. Απλά για να το εκτιμήσουμε πρέπει να βγούμε στο εξωτερικό και να δούμε την ζωή των άλλων.

Ψάχνεις να βρεις λίγο ήλιο. 
Εδώ βλέπουμε έναν τρόπο βόλτας και διασκέδασης.

   Το ποδήλατο αυτό έχει για όλους πεντάλ, έχει μπύρα και κάνουλα να γεμίζεις μπύρα τα ποτήρια.
Κάνουν βόλτα και όλοι βοηθούν με τα πετάλια πίνοντας μπύρα όπου το κάθε  ένα από αυτά ποδήλατα έχει το βαρέλι με την μπύρα και με κάνουλες βάζουν στα ποτήρια μπύρα. 

Μετά από λίγα ταξίδια που έχω κάνει στο εξωτερικό άλλα προς τον βορά και άλλα προς νότο θέλω να δώσω μία συμβουλή προς όλους τους γονείς.

Στείλτε τα παιδιά σας στο εξωτερικό για να δουν πώς  είναι και το πώς ζουν. ΄Ετσι θα ανοίξουν οι σκέψεις και οι ορίζοντες του παιδιού που ψάχνεται  με σκέψεις – τρόπους από την ζωή των  άλλων.Μέσα στην πόλη που είναι τα καταστήματα απαγορεύεται η 

κίνηση με αυτοκίνητα, υπάρχουν ώρες ανεφοδιασμού των με 

ανάλογη σήμανση και βυθιζόμενο κολονάκι. 

Πιστεύω ότι με τις φωτογραφίες και τα  video να σας έδωσα μία εικόνα του ωραίου ΄Αμστερντάμ. Η διαμονή μας ήταν σε ένα ωραίο ξενοδοχείο 4 * και στον τέταρτο όροφο όπου βλέπαμε την κίνηση των Φέρι μπότ. 

Το ξενοδοχείο ήταν απέναντι από την πόλη και η μετακίνηση των Ολλανδών και όλων των επισκεπτών γινόταν με τα φέρι μπότ

Δ Ω Ρ Ε Α Ν κάτι που στην Ελλάδα δεν γίνεται. 


΄Οπως διαπιστώνετε το ξενοδοχείο είναι όλο με τζάμι και οι μεταβολές του καιρού με λίγο ήλιο - αρκετή βροχή ήταν αισθητό και λόγω του ύψους είχε μία πολύ ωραία θέα και μάλιστα έβρεχε δυνατά ήταν απόλαυση. 

Οι παροχές του κράτους προς τους πολίτες αρκετά ικανοποιητικές από ότι μάθαμε από τους κατοίκους.   

΄Εξω από το κέντρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ήταν το λιμάνι όπου γινόταν η μετακίνηση με τα φέρι μπότ. 
Βγαίνοντας από το φέρι μπότ αμέσως ξεκινούσαν στους ποδηλατόδρομους ώστε να πάνε στις υποχρεώσεις και βλέπεται και τα ποδήλατα στο πάρκινγκ.  


Η Αστυνομία παρών παντού.
Εδώ είναι η έφιππη Αστυνομία
Μετά από την επίδειξη της ταυτότητας Ι.Ρ.Α. ( Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών ) δέχτηκαν να φωτογραφηθούν μαζί. 
Είναι μέσα στο κέντρο των μεταφορικών μέσων. 
Εκτός από τα ωραία λουλούδια έχει και πολύ ωραία και καλά τυροκομικά όπως και πριν έχω κάνει γνωστό. Τέλος ερχόμαστε να πούμε ότι η πόλη αυτή έχει μία πολύ μεγάλη ποικιλία και τρόπο ζωής.

΄Ολα τα ωραία έχουν μία αρχή και ένα τέλος και όταν είναι γρήγορο προγραμματίζεις το επόμενο.


Θα υπάρξουν και άλλες αναρτήσεις με VIDEO  και φωτογραφίες με αρχική λέξη ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ και ανάλογα με τις φωτογραφίες και VIDEO θα είναι τα περαιτέρω αναγραφόμενα και όλες τις αναρτήσεις θα τις βρείτε στην ίδια ετικέτα. " ΤΑΞΙΔΙ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ " .

Η προσπάθεια να σας μεταφέρω όσο είναι δυνατόν στο πνεύμα της πόλεως συνεχίζεται.

Περιμένω τις κρίσεις σας.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου