ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Brazil: Are missiles deployed atop this tower?ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΟΥ RIO DE JANEIRO



ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: 
ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
09-YDvILko
Οι κάτοικοι του Rio de Janeiro, και συγκεριμένα όσοι διαμένουν στην περιοχή του  Maracanã World Cup stadium, ξύπνησαν ενα πρωί και είδαν ότι βλήματα είχαν τοποθετηθεί στις οροφές των πολυκατοικιών. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, όχι μόνο βλήματα αλλά ολόκληρες στρατιωτικές βάσεις έχουν  εγκατασταθεί πάνω από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Πολεμικό Ναυτικό της Βραζιλίας  “τοποθέτησε συστήματα  επιτήρησης εναέριου χώρου και εξοπλισμό αεράμυνας” στην ταράτσα ενός 15 όροφου κτιρίου με 90 διαμερίσματα στο Tijuca , βόρεια του Rio, στα 600 μέτρα απόσταση από το στάδιο Maracanã. Δημιούργησαν αντιαεροπορική μονάδα για να υπερασπισθούν το Maracana.”

Οι κάτοικοι του κτιριακού συγκροτήματος που φέρει την επωνυμία  “Chateau Grenoble” πρόσεξαν ότι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην ταράτσα τους. Ο 72 χρονος συνταξιούχος οικονομολόγος, Almir Gomes Cardoso, δήλωσε ότι έπαθε σοκ όταν είδε στρατιώτες του πολεμικού ναυτικού στην ταράτσα.  “Μας επιβεβαίωσαν ότι θα εγκαταστήσουν ένα βλήμα στην οροφή” ανέφερε ο Cardoso, που μένει στον τελευταίο όροφο . “Τόσο απλά, κανένας δεν μας ρώτησε για τίποτα, ήταν τετελεσμένο γεγονός.” (RT) Δείτε το σχετικό βίνετο: ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ
Οι στρατιωτικές αρχές υποστηρίζουν  ότι τα βλήματα προορίζονται για την προστασία του εναέριου χώρου σε μια ακτίνα από 13 έως 15 περίπου χιλιόμετρα γύρω από το στάδιο Maracana, όπως συμβαίνει και για τα υπόλοιπα 12 στάδια στα οποία θα διεξαχθούν αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελο. Οι οργανώσεις των εργαζόμενων αστέγων και άλλοι κοινωνικοί φορείς που διαδήλωσαν πολλές φορές ενάντια στη διοργάνωση του Μουντιάλ , εκφράζουν την άποψη ότι όλα αυτά τα συστήματα στις οροφές των κτιρίων, έχουν σκοπό να ελέγξουν και να βιντεοσκοπήσουν τις όποιες νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προκύψουν.
10363396_10202268866988747_6552067417643155672_n
 “Η κυβέρνηση τnς Βραζιλίας έχει αναπτύξει δυνάμεις πάνω από 200 000 ανδρών μετά τις συνεχιζόμενες απεργίες των εργαζομένων σε στρατηγικούς τομείς. Η Γενική Αμνηστεία προειδοποίησε την κυβέρνηση της Βραζιλίας ότι πρέπει να προσέχει το πως θα αντιδράσει ώστε να μην υπάρξει γενικευμένη βία που θα ασκείται αδιακρίτως” (Realnews com,11/06/14)
Γύρω στους 157 000 άνδρες του στρατού και της αστυνομίας θα αναπτυχθούν στα 12 στάδια του Κυπέλου . Επιπρόσθετα θα υπάρχουν περί τους 200 000 ιδιωτικούς ειδικούς φρουρούς. Ενώ  120 ειδικοί αξιωματούχοι ασφαλείας από 40 χώρες θα συνεργασθούν με τις μυστικές υπηρεσίες της Βραζιλίας(Commondreams org). Το AFP σημειώνει ότι ” οι     στρατιωτικές δυνάμεις αστυνόμευσης θα είναι εξοπλισμένες με στολές υψηλής τεχνολογίας που θα θυμίζουν Robocop”.
Πριν λίγο το BBC μετέδωσε ότι το προσωπικό του αεροδρομίου του Rio de Janeiro αποφάσισε απεργία 24 ωρών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου