ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Κύμα παραιτήσεων από αξιωματικούς- Φεύγουν 400 λιμενικοί και 3000 αστυνομικοί για να γλιτώσουν το εφάπαξ!

ΠΗΓΗ : "  http://www.politikanet.gr    " 


Απίστευτο κύμα μαζικών παραιτήσεων έρχεται για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικης Ασφάλισης και Πρόνοιας τους έχει... τρομοκρατήσει 
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά περίπου 400 άνδρες του Λιμενικού και περίπου 3000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα παραιτηθούν, με τα νούμερα αυτά να έχουν αυξητική τάση!

Αιτία είναι το επίμαχο άρθρο 221 που προβλέπει σημαντικές περικοπές στα εφάπαξ των στρατιωτικών και το οποίο είχε γίνει αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ του κλάδου και του αρμόδιου υπουργείου για να υποστεί βελτιώσεις. Ένα άρθρο όπως που όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά αυστηροποιήθηκε.

Το άρθρο αρχικά προέβλεπε ως χρονικό όριο την 1η Ιανουαρίου, ενώ μετά την επαναδιατύπωσή του αυτό φαίνεται ότι άλλαξε, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Οκτωβρίου.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει άμεσα κύμα μαζικών παραιτήσεων, ώστε να διασφαλιστούν τα εφάπαξ με τα παλαιά δεδομένα και να γλιτώσουν το νέο «τσεκούρι», που σύμφωνα με συνδικαλιστές του κλάδου, μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50%.

Στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υπο-δόσης που βρίσκεται από χθες στη Βουλή προβλέπεται συγχώνευση όλων των επικουρικών Ταμείων των ενστόλων στον Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου θα ισχύει μεταξύ άλλων και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου