ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εβδομάδα πολυνομοσχέδιου η επόμενη

Για τη δόση του 1 δισ. ευρώ

31/07/2014

Την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή θα εισαχθεί για συζήτηση και επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το πολυνομοσχέδιο των 216 σελίδων περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Έπειτα θα ακολουθήσουν τρεις συνεδριάσεις πριν από την ψήφισή του. Συγκεκριμένα, η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης στις 5 Αυγούστου, η δεύτερη το πρωί της Τετάρτης και η τρίτη το απόγευμα της Τετάρτης 6 Αυγούστου όπου και αναμένεται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο.
Στο νομοσχέδιο προβλέπονται περικοπές στις επικουρικές συντάξεις των αστυνομικών και των συνταξιούχων ιδρυμάτων του εμπορικού ναυτικού από την 1.1.2015, καθώς και μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα των πολιτικών υπαλλήλων, όπως και των μετοχικών ταμείων στρατού, αεροπορίας, ναυτικού.
Ακόμη, περιλαμβάνεται ένταξη στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και της Κεντρικής Διοίκησης ή του Δημοσίου ή του κράτους, συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής. Οι παροχές των φορέων αυτών θα προσαρμόζονται στο ύψος των εσόδων ώστε να μην υπάρχουν ελλείμματα.
Επιπλέον, προβλέπεται κατάργηση και άλλων φόρων υπέρ τρίτων πέραν αυτών που ήδη καταργήθηκαν με τον προηγούμενο νόμο. Πρόκειται για τους φόρους που χρηματοδοτούσαν τα επικουρικά ταμεία δημοσίων υπαλλήλων (τέως ΤΕΑΔΥ) και ΕΤΑΑ-Τομέας Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών.
Οι αλλαγές αυτές που αφορούν τα επικουρικά ταμεία, τα ταμεία εφάπαξ και τους πόρους χρηματοδότησή τους, αποτελούν τις πέντε διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.
Στο μεταξύ, χθες ξεκίνησαν οι πρώτες συναλλαγές επί των ασφαλίστρων κινδύνου χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας (cds). Οι επενδυτές έδιναν εδώ και αρκετό καιρό τιμές και αποδόσεις στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Ωστόσο τούτο δεν συνεπάγεται ότι γίνονταν και αγοραπωλησίες των σύνθετων αυτών χρηματοοικονομικών προϊόντων. Σύμφωνα με τον Οργανισμό που πραγματοποιεί την εκκαθάριση των συναλλαγών αυτών, Depository Trust & Clearing Corp, οι πρώτες 74 συναλλαγές μετά το 2012, καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.


ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου