ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΕΝΣΤΟΛΟΙ-Οι ενέργειες που απαιτούνται για να μην παραγραφούν τα αναδρομικά

ΠΗΓΗ : "  http://novel918.gr/index     " 

"BLOG  ".       ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΤΟ BLOG ΑΝΑΡΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ   ΑΠΛΑ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  



στρατιωτικοί αναδρομικα

ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων
Ενόπλων Δυνάμεων
Υψηλάντου 143, 1ος όροφος
18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κιν. 6986 523315
Τ/Φ 211-0135611      ΦΑΞ 211-0135612

E-mail: aneaed@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Μέλος του EUROMIL

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ενημέρωση / ανακοίνωση του μέλους μας Βασιλείου Κοντού Δικηγόρου ( τ. Στρατιωτικού Δικαστή ) σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, την αναμενόμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την διεκδίκηση των αναδρομικών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Κοντού Βασιλείου (τ. Στρατιωτικού Δικαστή) και συνεργατών
Στουρνάρη 28, Αθήνα, T.K. 10433, Τηλ.210 -5241507, Fax: 210-5228151,
     Κιν. 6945392850, e-mail: kontosbil@yahoo.gr, kontosblaw@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.                       

Προς τα ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ στελέχη των Ε.Δ., ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ. –ΕΛ. ΑΚΤ. και Π.Σ. για τη διεκδίκηση των αναδρομικών λόγω των μειωμένων συντάξιμων αποδοχών που λαμβάνουν ένεκα της εφαρμογής του ν. 4093/2012
1. Όπως είναι γνωστό, με τις υπ’ αριθ. 2192 έως 2196/2014 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε ότι οι μειώσεις που που επιβλήθηκαν από την 1.8.2012 λόγω της εφαρμογής του ν.4093/2012 αντίκεινται σε διατάξεις του Συντάγματος.
Συνακόλουθα, η μη χορήγηση των συντάξιμων αποδοχών των ε.α. στελεχών, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί έως την 31.7.2012, δεν είναι νόμιμη. Ως εκ τούτου, η άσκηση αγωγής για τη διεκδίκηση των αναδρομικών από 1.8.2012 είναι λίαν πιθανό να έχει θετική έκβαση. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι η άσκηση αγωγής εντός διετίας εξασφαλίζει στους ενδιαφερόμενους τη μη παραγραφή των απαιτήσεών τους. Τούτο δεδομένου ότι την 31.7.2014 παραγράφονται οι αξιώσεις του μηνός Αυγούστου 2012 και ούτω καθ’ εξής για κάθε επόμενο μήνα.
Περαιτέρω, την 5.2.2014 εκδικάσθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου πρότυπη δίκη κατά των πράξεων αναπροσαρμογής σύνταξης που εκδόθηκαν βάσει των διατάξεων του ν. 4093/2012 και αναμένεται η έκδοση απόφασης. Μετά την έκδοση της εν λόγω αποφάσεως θα σας ενημερώσουμε για τυχόν περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι όσα στελέχη άσκησαν έφεση εντός του 2013 κατά της Πράξης Αναπροσαρμογής Σύνταξης που εκδόθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Ν. 4093/2012 σε συνδυασμό με το άρθρο 34 του Π.Δ. 169/2007), δεν απαιτείται προς το παρόν να ασκήσουν αγωγή.
2. Τα έξοδα συμμετοχής σε ομαδική αγωγή και εκδίκασης αυτής, για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ανέρχονται σε 40 ευρώ για κάθε ενάγοντα.
Ακολούθως, η αμοιβή του γραφείου, ανέρχεται σε ποσοστό 5% επί του ποσού που θα επιδικασθεί από το Δικαστήριο σε κάθε ενάγοντα. Αναλυτικά οι όροι της συνεργασίας για την υπόθεση αναφέρονται στο πληρεξούσιο - εργολαβικό δίκης που θα καταρτιστεί μεταξύ μας.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
α. Φωτοτυπικό αντίγραφο της Πράξης Αναπροσαρμογής Σύνταξης του ενδιαφερομένου που εκδόθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Ν. 4093/2012 σε συνδυασμό με το άρθρο 34 του Π.Δ. 169/2007).
β. Φωτοτυπικό αντίγραφο της συνταξιοδοτικής πράξης (κανονισμού σύνταξης) του ενδιαφερομένου που εκδόθηκε προ του Δεκεμβρίου 2012.
γ. Φωτοτυπικά αντίγραφα ενημερωτικών σημειωμάτων συντάξεως, τα οποία να αφορούν το 3ο τρίμηνο (Ιούλιο έως Σεπτέμβριο) του έτους 2012 και το 1ο τρίμηνο (Ιανουάριο έως Μάρτιο) του έτους 2013.
Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην αγωγή για τη διεκδίκηση των αναδρομικών αποδοχών, που καταβλήθηκαν μειωμένες, παρακαλώ να μας ενημερώσετε σχετικά (ομαδικά, εφόσον είναι δυνατό) και να μας αποστείλετε τα παραπάνω δικαιολογητικά και τα συνημμένα έντυπα με τα στοιχεία ενάγοντος, την εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής και το πληρεξούσιο - εργολαβικό δίκης, συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο τηλεφωνικά ή με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Αθήνα, 18.6.2014
Με τιμή
Κοντός Βασίλειος


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ εν αποστρατεία

Ονοματεπώνυμο στελέχους ε.α.: ..............................................................................................
Πατρώνυμο…………………… Υπουργείο/ Αρχηγείο……………………………………………….
Κλάδος Ενόπλων Δυνάμεων:…………… Υπηρεσία / Μονάδα που υπηρετεί: .........................
Δ/νση κατοικίας: Οδός: .............................……......... Αριθ.: ............................ Τ.Κ.: …………
Δήμος - Περιοχή: ……………………………….. Τηλ: εργασίας: .….……………………… οικίας:………………………, Κινητό:……….…………….e-mail:................................................
Βαθμός: (Διοικητικός): ……………………………. (Μισθολογικός):…………………………….      
Αποστρατ.Βαθμός: ..........................................................Έτος αποστρατ.…..........................
Αριθμ. Μητρώου Σύνταξης.: ……............................... ΔΟΥ: ........................................... ….
Στοιχ. Αστυν. Ταυτότητας……………………………………. ΑΦΜ: ........................................
ΠΡΟΣ
Τον Κοντό Βασίλειο, δικηγόρο, Στουρνάρη αριθμ. 28, Τ.Κ. 10433 - Αθήνα, τηλ.: 210-5241507, fax: 210-5228151, κιν.: 6945392850, e-mail: kontosbil@yahoo.gr, kontosblaw@gmail.com
-----------------------------
            Σας δίδω την εντολή να καταθέσετε αγωγή ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διεκδίκηση αναδρομικών συντάξιμων αποδοχών, οι οποίες μου καταβλήθηκαν μειωμένες λόγω της εφαρμογής του ν. 4093/2012.
………………., …./…./2014
Ο/Η Εντολέας

(υπογραφή)

 

ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΧΩΡΗΤΗΡΙΟ

            Στην Αθήνα, σήμερα την                       μεταξύ των συμβαλλομένων, αφενός:
Α. Του Κοντού Βασιλείου, δικηγόρου Αθηνών, οδός Στουρνάρη αριθμ. 28, τηλ. 210-5241507 και αφ’ ετέρου
Β. Του ……………………….……………… του ……………………., που υπογράφουν το παρόν εργολαβικό συμφωνήθηκαν και έγιναν αποδεκτά τα ακόλουθα:
Ο Β’ συμβαλλόμενος, που δικαιούται να λάβει αναδρομικές συντάξιμες αποδοχές, οι οποίες του καταβλήθηκαν μειωμένες λόγω της εφαρμογής του ν. 4093/2012, αναθέτει στον πρώτο των συμβαλλομένων την υπόθεση αυτή, με την αμετάκλητη κατ’ αρχήν εντολή (διότι ρητά αναγνωρίζεται ότι αυτή αφορά και το συμφέρον των εντολοδόχων) προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες κατά την κρίση του ενέργειες, ενώπιον παντός Δικαστηρίου και κάθε βαθμού και πάσης αρχής, για την επιτυχή έκβαση και περάτωση της ως άνω υποθέσεως, υπό τους εξής όρους:
            1. Εάν εκδοθεί θετική δικαστική απόφαση, η δικηγορική αμοιβή που θα οφείλεται, κατά την είσπραξη από τον ενάγοντα του ποσού που θα επιδικασθεί (κεφάλαιο + τόκοι), καθορίζεται σε ποσοστό 5% επί αυτού, μετά του αναλογούντος ΦΠΑ. Στον χρόνο αυτό (πέρας υποθέσεως) θα εκδοθεί ΑΠΥ επί του συνολικού ποσού.
            2. Η δικηγορική αυτή αμοιβή μεταβιβάζεται και εκχωρείται από τώρα στον δικηγόρο παρά του Β’ συμβαλλόμενου, ο οποίος καθίσταται συνδικαιούχος, και δύναται να εισπραχθεί απ’ αυτόν απ’ ευθείας από την αρμόδια υπηρεσία, δια γνωστοποιήσεως της παρούσης εκχωρήσεως στις αρμόδιες υπηρεσίες, του εντολέως μη δυναμένου να διαθέσει υπέρ αυτού το παραπάνω ποσοστό, καθόσον εκχωρήθηκε και αποξενώθηκε από αυτό ο ίδιος.
            3. Εάν τυχόν ο εντολέας διορίσει και άλλους δικηγόρους για την ίδια υπόθεση η παρούσα συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων δεν επηρεάζεται.
            4. Σε περίπτωση μη επιτυχούς έκβασης της ανωτέρω υπόθεσης δεν θα οφείλεται στον δικηγόρο ουδεμία αμοιβή, ούτε όσα δικαστικά έξοδα θα έχει ο ίδιος καταβάλει.
           
                       ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ             
           Ο εντολέας                                                                Ο Δικηγόρος




EΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ

O κατωτέρω υπογράφων ………………………………………… του ….……………, στρατιωτικός συνταξιούχος. Α.Δ.Τ……………, κάτοικος ……………………, οδός ………………….. αριθ. ……, Τ.Κ. ………….., Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο Δ Ο Τ Ω τους Δικηγόρους Αθηνών: Κοντό Βασίλειο, Α.Μ. 31034, και Χρόνη Άρτεμη Α.Μ. 34547, κατοίκους Αθηνών, οδός Στουρνάρη 28, όπως ασκήσουν αγωγή, με εκπροσωπήσουν και παρασταθούν ως πληρεξούσιοι Δικηγόροι μου κατά τη συζήτηση της αγωγής μου, ενώπιον του ΙΙΙ Τμήματος Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τη χορήγηση αναδρομικών συντάξιμων αποδοχών οι οποίες μου καταβλήθηκαν μειωμένες λόγω της εφαρμογής του ν. 4093/2012. Επίσης, τους εξουσιοδοτώ να υποβάλουν υπόμνημα και να προβούν σε όποια άλλη ενέργεια απαιτείται για την περαίωση της ως άνω εντολής. Η παρούσα ισχύει για δέκα έτη.                                                                        
…………………., …../…../2014
                                                                                                Ο εξουσιοδοτών
                                                                                                           
Θεωρήθηκε το γνήσιο
της υπογραφής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου