ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Τον Σεπτέμβριο το νέο «ραντεβού» με την τρόικα

«Πλώρη» για αναθεώρηση Μνημονίου

17/07/2014
Τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, όπου σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ολοκλήρωσαν την αποτίμηση των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επόμενης αξιολόγησης του προγράμματος.  
«Οι συναντήσεις ήταν παραγωγικές και συμφωνήθηκε ότι η τρόικα, με την πλήρη σύνθεσή της, θα συνεχίσει τις συνομιλίες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου» προσθέτει η ανακοίνωση.
Την ίδια ώρα, τον Σεπτέμβριο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι επικεφαλής της τρόικας, θα αρχίσουν την επόμενη και πέμπτη κατά σειρά αναθεώρηση του Μνημονίου, η οποία θα συνδεθεί και με τη νέα διευθέτηση του δημοσίου χρέους. 
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε ότι «υπάρχει μία λίστα με θέματα που θα πρέπει να επισπεύσουμε και ο Αύγουστος θα είναι μήνας σκληρής δουλειάς για εμάς».
Η κυβέρνηση επιταχύνει για την ολοκλήρωση του 2ου πακέτου με τα έξι προαπαιτούμενα, τα οποία συνδέονται με τη δεύτερη υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης.
Τέλος, η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποίησε απέναντι στην τρόικα την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού, η οποία δίνει τη δυνατότητα να τεθούν προς την τρόικα ζητήματα ελάφρυνσης των πολιτών. 

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου