ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ύψωσαν ελληνική σημαία 19 τετραγωνικών μέτρων!

ΠΗΓΗ: "   pentapostagma  " 

Posted: Αυγούστου 26, 2014 at 1:30 μμ, Last Updated: 
ύψωσαν-ελληνική-σημαία-19-τετραγωνικών-μέτρων
Μια μεγάλη ελληνική σημαία 19 τετραγωνικών μέτρων κυματίζει σε ένα ύψωμα στην άκρη του χωριού Κεραμίτσα Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας, στον ορεινό όγκο της Μουργκάνας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιδέα για την τοποθέτηση της σημαίας γεννήθηκε σε μια χαλαρή συζήτηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη με τον απερχόμενο πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κεραμίτσας, Δημήτρη Κοψίδη.
Όταν ο πρώτος του είπε ότι έχει έξω από το σπίτι του, στο Καστρί, κοντά στην Ηγουμενίτσα, μια ελληνική σημαία ο δεύτερος εξέφρασε την επιθυμία να τοποθετηθεί και μία στο χωριό του κι αμέσως ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να του εξασφαλίσει τη σημαία. Το πρώτο που έκανε ο Δημήτρης Κοψίδης ήταν να εντοπίσει το κατάλληλο σημείο κι, επειδή έχει μανία με τα ύψη, καθώς κάνει αναρριχήσεις ανά την Ελλάδα, βρήκε ένα ύψωμα στη άκρη του χωριού, με μεγάλη ορατότητα, από το οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει την άγρια ομορφιά της Μουργκάνας. Εκεί στήθηκε κι ένα περίπτερο για τους παρατηρητές.
Η επόμενη κίνησή του ήταν να βρει ένα μεγάλο κοντάρι. Έτσι, αξιοποίησε δύο πυλώνες φωτισμού από κοντινό ελικοδρόμιο που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ-ούτε καν τοποθετήθηκαν- και κινδύνευαν να γίνουν λεία στα χέρια επιτηδείων. Τους ένωσε κι έφτιαξε ένα κοντάρι ύψους 12,5 μέτρων, το οποίο και τοποθέτησε με τη βοήθεια γερανού.

ύψωσαν-ελληνική-σημαία-19-τετραγωνικών-μέτρων-1 

Η σημαία έχει διαστάσεις 5,5 μέτρα πλάτος και 3,5 μέτρα ύψος.
Η Κεραμίτσα, από τα κεφαλοχώρια της Μουργκάνας, σε υψόμετρο 580 μέτρων έχει σήμερα 120 κατοίκους το χειμώνα που το καλοκαίρι αυξάνονται σε 200. Σε αυτό το υψόμετρο η ελληνική σημαία είναι ορατή από χιλιόμετρα μακριά, ξεχωρίζει σε όλη τη γύρω περιοχή και αποτελεί πλέον ένα χαρακτηριστικό της. Αυτό ήθελε να πετύχει και ο Δημήτρης Κοψίδης, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μας άρεσε αυτό το σημείο και το επιλέξαμε, επειδή έχουν γίνει και πολλές μάχες στην περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου