ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Πρόταση προς Διοικούσα Επιτροπή του ΕΚΟΕΜΣ

ΠΗΓΗ : "  http://kranosgr.blogspot.gr  " 

Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι, της Διοικούσης Επιτροπής του ΕΚΟΕΜΣ, τους τελευταίους 2 μήνες οι εν αποστρατεία συνάδελφοι σας έχουν υποστεί ή πρόκειται να υποστούν τις παρακάτω μειώσεις;
(1) Μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ, λόγω αύξησης του παρακρατούμενου φόρου επί του μερίσματος, που διενεργείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), λόγω του ότι για πρώτη φορά...
ο φόρος υπολογίζεται επί του αθροίσματος όλων των συντάξεων των μερισματούχων (Κύρια σύνταξη, Επικουρικές συντάξεις, Μερίσματα, κ.λ.π.)., όπως μας ενημέρωσε επισήμως το ΜΤΣ. 
(2) Μείωση της σύνταξης, λόγω εφαρμογής του νέου Κώδικα Φορολογίας (Ν.4172/2013) που αφορά στο νέο τρόπο υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων. Υπόψη ότι κανείς δεν μας εξήγησε που οφείλεται η ταυτόχρονη μείωση μερίσματος και σύνταξης λόγω της αλλαγής στη φορολόγηση των μερισμάτων.
(3) Μείωση του βοηθήματος του ΕΚΟΕΜΣ κατά 15%, από 1 Ιουλίου 2014.
(4) Μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ κατά 4,10%, αναδρομικά από 1 Ιανουαρίου 2014.
     ΠΡΟΤΑΣΗ: Να αποφασισθεί να δίδεται το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ «προπληρωμένο» όπως πράττει το ΜΤΣ για το μέρισμα και το ΓΛΚ για τις συντάξεις και όχι «δεδουλευμένο» όπως δίδεται μέχρι τώρα, αφού αυτό ουδόλως θα επηρεάσει τα οικονομικά του ειδικού λογαριασμού.
     Αποστόλης Παπαπαρίσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου