ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Το ΤΕΑΠΑΣΑ έχει εξασφαλίσει την βιωσιμότητά του και τις μελλοντικές πλεονασματικές χρήσεις


αρχείο λήψης (1)Στην μη υπαγωγή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου, δεδομένου ότι το Ταμείο έχει διασφαλίσει την βιωσιμότητά του σε βάθος ετών και την δημιουργία πλεονασματικών χρήσεων, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Γιάννη Βρούτση και Βασίλη Κικίλια.

Με τον Ν. 4142/2013, λόγω των ειδικών συνθηκών που διέπουν την λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, η εποπτεία του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., από το Υπουργείο Εργασίας, μεταφέρθηκε στην εποπτεία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, εισάγεται στην Βουλή προς ψήφιση, τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, με σχετική προσθήκη στο άρθρο 221, με την οποία επιχειρείται να μπει οριστικό τέλος στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
Όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπουν την υπαγωγή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στο Υπουργείο Εργασίας, την ένταξη από 1/1/2015 των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλειας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), την εφαρμογή από 1/1/2015 των διατάξεων το Ν. 4242/2014 στους τομείς του Κλάδου Επικουρικής Πρόνοιας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (για μείωση του ΕΦΑΠΑΞ κατά 40% έως 50%, με εφαρμογή του νέου τύπου βιωσιμότητας του Ταμείου), την κατάργηση από 1/1/2015 των κοινωνικών πόρων.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από την εφαρμογή του PSI, έχασε 350 εκατομμύρια και 15 εκατομμύρια από τον λογαριασμό αλληλεγγύης. Από της υπαγωγής του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η Διοίκηση του Ταμείου νοικοκύρεψε τα οικονομικά και την λειτουργία του με μειώσεις εφάπαξ, αύξηση εισφορών ασφαλισμένων κλπ και έτσι διασφαλίζεται η βιωσιμότητά του σε βάθος ετών και η δημιουργία πλεονασματικών χρήσεων. Επιπλέον, όλες οι αναλογιστικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και μάλιστα η προ τριών μηνών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, αποφαίνονται την βιωσιμότητα του Ταμείου για τα επόμενα 40 χρόνια.

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής υπογραμμίζει ότι «με την εν λόγω τροπολογία, το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. χάνει την διοικητική του αυτοτέλεια και θα συνυπάρξει σε ένα ανομοιογενές μίγμα ελλειμματικών και μη Ταμείων, θα χάσει την οικονομική του αυτοτέλεια και οι εισφορές των Αστυνομικών και Πυροσβεστών, στην ενέργεια και αποστρατεία θα έχουν συνεχώς μειούμενο αντίκρισμα.»
Τέλος, ερωτά τους αρμοδίους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες προτίθεντε να προβούν προκειμένου το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. να μην χάσει την οικονομική και διοικητική του αυτοτέλεια, δεδομένου ότι διασφαλίζεται η βιωσιμότητά του σε βάθος ετών και η δημιουργία πλεονασματικών χρήσεων.

ΠΗΓΗ :   "  http://www.crete2day.gr    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου