ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Όλγα Κεφαλογιάννη: Διαχειριζόμαστε με υπευθυνότητα το ζήτημα με το Ρωσικό πρακτορείο

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

05/08/2014
Τα επόμενα βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint, συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και με σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του λόγω χρεοκοπίας.
Σε δηλώσεις της αμέσως μετά τη σύσκεψη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε πως «το υπουργείο και ο ΕΟΤ, πάντα σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στη Μόσχα, διαχειρίζονται με υπευθυνότητα το θέμα που έχει προκύψει».
Σύμφωνα με την υπουργό, «στην υπόθεση σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ελληνική τουριστική αγορά, διασφαλίζοντας μέχρι στιγμής τη διαμονή των τουριστών αλλά και τις ροές επιστροφής τους».
«Η Ρωσία ήταν και είναι για την Ελλάδα μια ιδιαίτερα σημαντική τουριστική αγορά με άριστες διμερείς σχέσεις», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, προσθέτοντας πως «ο ελληνικός τουρισμός και σε αυτή την περίπτωση, επιδεικνύει το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ωριμότητας που τον διακρίνει».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτης Μίχαλος, ο Γενικός Γρμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου