ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 10 καθημερινές κινήσεις που μπορούν να καταστρέψουν τον ανθρώπινο οργανισμό

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Σεπτεμβρίου 8, 2014 at 7:59 πμ, Last Updated: 
kathimerines-kiniseis-pou-katastrefoun-anthrwpino-organismo-06
Είναι συνηθισμένες, αλλά ταυτόχρονα καταστροφικές για την ανθρώπινη υγεία. Όσο κι αν οι περισσότεροι προσπαθούν να αποφεύγουν κινήσεις με τις οποίες καταπονείται το σώμα τους ή ο οργανισμός τους, τόσο ασυναίσθητα επιλέγουν εκείνες που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες, χωρίς καν να το καταλάβουν.
Πολλές φορές ένας ξαφνικός πονοκέφαλος στο γραφείο ή μια ζαλάδα είναι πιθανό να προέλθει από αυτές τις κινήσεις.
Ιδού οι 10 πιο συνηθισμένες:

1. Η καθημερινή χρήση υπολογιστή μπορεί να αποβεί καταστροφική για την υγεία. Η φωτεινότητα της οθόνης, προκαλεί πολλές φορές πονοκεφάλους, αλλά και καταπόνηση των ματιών. Μάλιστα, κάποιοι υπολογιστές -κυρίως παλαιότερης τεχνολογίας- είναι τόσο τοξικοί που είναι πιθανό να προκαλέσουν στον ανθρώπινο οργανισμό και βλάβη νευρολογικής φύσης.
kathimerines-kiniseis-pou-katastrefoun-anthrwpino-organismo-10
2. Εξ αιτίας της υπερβολικής ζέστης που εκπέμπει το πιστολάκι με τα οποία στεγνώνουν συνήθως οι γυναίκες τα μαλλιά τους, δημιουργείται ένα είδος χημικής ένωσης με υδρογόνο υπαίτιο της πτώσης των τριχών της κεφαλής.

3. Κατά τη διάρκεια της μελέτης ή της εργασίας πολλοί άνθρωποι είτε από αμηχανία είτε από άγχος δαγκώνουν ένα μολύβι ή στυλό. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουν ότι όχι απλώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στην οδοντοστοιχία τους, αλλά και να δηλητηριαστούν από την κατάποση των χημικών συστατικών των εν λόγω αντικειμένων.

4. Το να αμελεί κανείς να φορά αντηλιακό και στην καθημερινή ζωή και όχι μόνο στην παραλία είναι κατά τους δερματολόγους ανόητο. Ο ήλιος είναι επικίνδυνος παντού και όχι μόνο στη θάλασσα. Επίσης το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα όχι μόνο από τον κίνδυνο της δημιουργίας μελανώματος αλλά και από τη φωτογήρανση.

5. Το καθημερινό ντους με καυτό νερό σε συνδυασμό με δυνατό τρίψιμο που αγγίζει τα όρια της απολέπισης απομακρύνει τα απαραίτητα για το δέρμα λιπίδια, τα οποία συγκρατούν την υγρασία που χρειάζεται το σώμα.
kathimerines-kiniseis-pou-katastrefoun-anthrwpino-organismo-06
6. Το εξαντλητικό τζόκινγκ όσο κι αν κάποιοι νομίζουν ότι έχει μόνο θετικές συνέπειες, κάνουν λάθος. Τελικά, η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε αρθριτικά και να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα γόνατα εξ αιτίας των κραδασμών.
kathimerines-kiniseis-pou-katastrefoun-anthrwpino-organismo-05
7. Η κατανάλωση λεμονιών δεν επιδρά μόνο θετικά στον οργανισμό μέσω των βιταμινών και αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών, το οποίο είναι απαραίτητο για ένα υγιές στόμα.
kathimerines-kiniseis-pou-katastrefoun-anthrwpino-organismo-04
8. Ποπ κορν και τηλεόραση είναι ένας κακός συνδυασμός από κάθε άποψη. Εκτός από τις πολλές θερμίδες, ιδίως αν είναι αλατισμένα, συνήθως κολλούν ανάμεσα στα δόντια και προκαλούν λοιμώξεις.

9. Οι άνθρωποι που έχουν μια καθιστική εργασία που μεταφράζεται σε περισσότερες από έξι ώρες πάνω σε μια καρέκλα, είναι κατά 64% πιο επιρρεπείς σε καρδιακή προσβολή.

10. Η συνήθεια -ιδίως τις κρύες μέρες του χειμώνα- να φοράτε κάλτσες κατά τη διάρκεια του ύπνου πρέπει να κοπεί μαχαίρι. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι κάλτσες εμποδίζουν τα κύτταρα να αναπνέουν και κατά συνέπεια είναι βλαβερές και για τα δερματικά κύτταρα, αλλά και τα εγκεφαλικά.
kathimerines-kiniseis-pou-katastrefoun-anthrwpino-organismo-01
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου