ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Από τι κινδυνεύετε όταν τρώτε τα νύχια σας;

ΠΗΓΗ : " pentapostagma    " 

Posted: 
nuxia
Συνιστά μία από τις πλέον διαδεδομένες κακές συνήθειες. Συνήθως, ένας άνθρωπος ξεκινά να τρώει τα νύχια του σε πολύ μικρή ηλικία ενώ οι περισσότεροι «κουβαλούν» την ονυχοφαγία για αρκετά χρόνια της ζωής τους.

Εκτιμάται πως ένας στους δύο έφηβους ηλικίας 10 έως 18 ετών έχει αυτή τη συνήθεια η οποία δε σταματά στις ηλικίες 18-22 όπου ένας στους τέσσερις τρώει συστηματικά τα νύχια του. Οι περισσότεροι σταματούν γύρω στα 30 τους.
Στην πραγματικότητα, η συνήθεια μπορεί να μοιάζει αθώα ή παιδική αλλά ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους για την υγεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Time Magazine, ο ειδικός στην υγεία και την χειρουργική των νυχιών δρ Ρίτσαρντ Κ. Σερ, δερματολόγος στο Ιατρικό Κολέγιο Weill Cornell του Πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη υποστηρίζει ότι κρύβουν πολλούς κινδύνους που τις περισσότερες φορές δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.
Όπως εξηγεί, γύρω από τα νύχια δημιουργείται ένα στρώμα μικροβίων καθιστώντας τα εστία βλαβερών μικροοργανισμών. Τα νύχια μεταφέρουν μία οικογένεια βακτηρίων που λέγονται εντεροβακτήρια και συμπεριλαμβάνουν την σαλμονέλα και την e.coli.
Αν φτάσουν στο στομάχι προκαλούν γαστρεντερικές λοιμώξεις, διάρροια, τρομερούς πόνους στην κοιλιά και άλλα. Ταυτόχρονα, στα νύχια βρίσκονται αρκετά συχνά και ιοί που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.
Ταυτόχρονα, ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που συνατούν όσοι τρώνε τα νύχια τους είναι η παρωνυχία η οποία χαρακτηρίζεται από εισβολή βακτηρίων βαθιά στο δέρμα. Συχνά προκαλείται από το επικίνδυνο βακτήριο χρυσίζων σταφυλόκοκκος και είναι μία από τις συχνότερες παθήσεις των νυχιών. Συνήθως προκαλεί πύον, κοκκίνισμα και οίδημα στο δέρμα των νυχιών. Αντιμετωπίζεται με χειρουργική αντιμετώπιση και θεραπεία με αντιβιοτικά ή αντιμυκητιακά φάρμακα.
Στο μεταξύ, οι ειδικοί εκτιμούν πως η ονυχοφαγία είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για να στραβώσουν τα δόντια ενός παιδιού ή εφήβου. «Αναλόγως με την ηλικία έναρξης και τη διάρκεια της ονυχοφαγίας, το συνεχές δάγκωμα μπορεί να οδηγήσει σε κακή σύγκλιση των δοντιών, αλλαγή του σχήματος των μπροστινών δοντιών ή και στην παρεκτόπισή τους», καταλήγει ο δρ Σερ.
kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου