ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ

19/09/2014
Σε μία χώρα φυσιολογική εξελίσσεται μήνα με τον μήνα η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την απεμπλοκή του υδροηλεκτρικού έργου Μεσοχώρας, ανέφερε ότι το 2014 η Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ, τονίζοντας ότι το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε το το δεύτερο τρίμηνο του 2014 στο 26,6% από το 27,8% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 27,3% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
«Μας γεμίζουν όλους με πολλή αισιοδοξία οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η οποία διαπιστώνει μείωση της ανεργίας, σημαντική μείωση επιτέλους, στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, με σημαντικότερη τη μείωση της νεανικής ανεργίας» πρόσθεσε.
Ωστόσο όπως επεσήμανε πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά και σημείωσε: «Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού αρχίζει να γίνεται μήνα με το μήνα η Ελλάδα μια χώρα φυσιολογική. Και πιστεύω, πραγματικά, ότι όλοι οι Έλληνες μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό συμμετείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Όσον αφορά την απεμπλοκή υδροηλεκτρικού έργου Μεσοχώρας, υπεγράφησαν από τον κ. Ταγαρά τα σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη έκανε λόγο για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τη χώρα μας, το οποίο, όπως είπε, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, γι’ αυτό το έργο έχουν ήδη επενδυθεί 283 εκατομμύρια ευρώ και για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται άλλα 110.
«Τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα και θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά αναπτυξιακών παρεμβάσεων που ξεκινούν σε ολόκληρη τη χώρα. Η Ελλάδα προχωρά. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με ανάπτυξη και με θέσεις εργασίας».
 Εξήγησε επίσης ότι από αυτό το φράγμα της Μεσοχώρας θα παράγονται ετησίως 360 γιγαβατώρες, ότι το έργο αξιοποιεί τα νερά του Αχελώου για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας και επαναφέρει τα νερά στη φυσική κοίτη του ποταμού και ότι η παραγόμενη ενέργεια ισοδυναμεί με το 10% της συνολικής παραγόμενης ενέργειας στη χώρα από υδροηλεκτρικά έργα.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου