ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ EFSF ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ 2014

«ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ EFSF ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ 2014
19/09/2014
Ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ
Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την Ελλάδα θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2014 δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ, ανεξαρτήτως εάν παραμείνουν κεφάλαια, βάζοντας τέλος στα διάφορα σενάρια.

ο EFSF έχει ακόμη να διαθέσει 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ξεκαθάρισε πως αν τα χρήματα που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα δεν δοθούν ως το τέλος Δεκεμβρίου, είτε δεν θα διατεθούν καθόλου, είτε θα διοχετευθούν για την επιμήκυνση του προγράμματος εάν υπάρξει τέτοια πολιτική απόφαση.
«Αν τα χρήματα δεν έχουν διατεθεί ως τότε, είτε δε θα διατεθούν καθόλου είτε αν κάποιος θέλει να υπάρξει επιμήκυνση του προγράμματος αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω πολιτικής διαδικασίας» δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.
«Νομίζω σχετικά σύντομα θα ξέρουμε τι θα συμβεί», απάντησε όσον αφορά στις προοπτικές των μελλοντικών διαπραγματεύσεων για αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης ή την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.
Ακόμη, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε πως «αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, θα είναι σε καλή κατάσταση τα επόμενα χρόνια», και εκτίμησε πως το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα ή την επιτήρηση της (monitoring) γιατί ορισμένες από τις χώρες της ευρωζώνης ζητούν την παρουσία του ΔΝΤ ως προϋπόθεση για τη στήριξη.
«Η Ελλάδα μπορεί πάντα να πει ότι δεν θέλει περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ, διότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να λάβει όλα τα χρήματα από το Ταμείο», δήλωσε και προσέθεσε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει το αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει οικονομικά να μη λάβει αυτές τις εκταμιεύσεις, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την επόμενη αξιολόγηση της τρόικα.
Τέλος, επικεφαλής του EFSF ξεκαθάρισε πως τα χρήματα που διακρατά σήμερα το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών εάν κριθεί πως δεν χρειάζονται στις τράπεζες θα μπορούσαν να ενταχθούν στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου